Yolcu treni kamyonete çarptı

Yolcu treni kamyonete çarptı

​Batman-Diyarbakır seferini yapan yolcu treni, Oymataş köyünde kamyonete çarptı.

Batman’dan Diyarbakır’a gitmekte olan yolcu treni, Oymataş (Zorava) köyünde aynı istikamette olan kamyonete (hafif ticari araç) çarptı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Köy-Der çalışmaları kapsamında Oymataş köyüne gitmekte olan Köy-Der Başkanı Murat Güneş ile Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Ahmet Görceğiz bulunduğu 72 AB 945 plakalı kamyonete yolcu treni çarptı. Çarpmanın etkisinler araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken araçta bulunan Köy-Der başkanı ile yönetim kurul üyesi yara almadan kurtuldu.

Defalarca bu yolda kazaların yaşandığını ve herhangi bir tedbirin alınmadığını belirten köy sakinlerinden Muharrem, “Tren yolu 2 kilometre boyunca köyün içinden şantiye için düz ve fark edilmez hale getirildiğinden araçlar normal yol olarak kullanmakta. Bu nedenle tren kazaları sürekli olmaktadır. Tren araca çarptıktan sonra uyarıcı kornayı çaldığı söyleniyor. Tren köyün içinden uyarısız ve korna çalmadan geçmektedir. Köyünde demiryolu ile köy yolunu bir yapmışlar herhangi bir uyarı levhası da olmadığı için kaza oldu.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.