Yönetici ve üyelerinin hedef gösterilmesine tepki

Yönetici ve üyelerinin hedef gösterilmesine tepki

Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik sonrasında bazı sendikaların hedef gözeterek yaptıkları basın açıklamalarının karşısında duracaklarını ifade etti.

BATMAN- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik sonrasında bazı sendikaların hazm edemeyip, bu kişilere yönelik yaptığı basın açıklamalarına Eğitim Bir Sen Batman Şubesi,  açıklama yaparak bunların karşısında duracaklarını belirtti.

 

Açıklama saat:11.00’da Eğitim Bir Sen Batman Şubesi binasında sendika yöneticileri ve basının katılımıyla yapıldı.

 

Açıklamayı Eğitim Bir Sen Batman Şubesi Başkanı Mehmet Ergin yaptı. Ergin açıklamasında “10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılını dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin puanlamaya dayalı olarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre yerlerine yenilerinin görevlendirilmesi ile birlikte sona ermektedir. Yönetmelikte İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürü, okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı en kıdemli, en genç öğretmen ve öğretmenler kurulu kararıyla seçilen iki öğretmenin verecekleri puanlar yönetmelikle belirlenmiştir.” dedi.

 

 

“Bazı üyelerimizin isimleri zikredilerek hedef haline getirildi”

Her sınavın ve her atamanın sevinen tarafı olduğu gibi üzülen tarafının da var olduğunu söyleyen Ergini, “Nitekim sendikamız üyesi bazı müdürlerimiz görevlendirilirken, 16 müdür üyemiz de görevlendirilmemiştir. Buna rağmen bazı sendikaların yürüttüğü kara propaganda seviyesizlik örneği oluşturmuştur. Bir sendika temsilcisi basın açıklamasında bu uygulamayı eleştirirken Milli Eğitim’i “Bonzai Kafası taşıma” ve “IŞİD zihniyeti” ifadelerini kullanıp yeni görevlendirilen müdürleri tanımayacağını söyleyebilmiştir. Bir diğer sendikanın temsilcisi ise bazı üyelerimizin adını basın açıklamalarında açıkça ifade ederek ve aleyhlerine slogan attırarak bu üyelerimizi hedef haline getirmiştir.” şeklinde devam etti.

 

“Hukuki haklarımızı kullanacağız”

Bencilliğin ve seviyesizliğin karşısında sendika olarak karşı duracaklarını ifade eden Ergin, “ Hukuki haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz. Hiç kimse görevlendirilmiş bir yöneticiyi sırf sendikal üyeliğinden dolayı hedef gösteremez. İsmi zikredilen üyelerimizin can ve mal güvenliğine gelebilecek herhangi bir olumsuzluktan kendilerinin sorumlu tutulacağının bilinmesini isteriz.” diye açıklamada bulundu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.