Yöresel tatlar Diyarbakır’da buluştu

Yöresel tatlar Diyarbakır’da buluştu

​Türkiye’nin farklı illerinden gelen yöresel yiyecek ve içecek ürünleri, Diyarbakır’da bir araya getirilerek sergilendi.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ve gıda ürünleri, Güneydoğu Tüm Yatırımcı İş Adamları Kalkınma Derneği (TÜYİK-DER) aracılığıyla, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Rojava Parkı’nda bir araya getirilerek sergilendi.

Merkez Kayapınar ilçesinde dün itibariyle başlayan ve Trabzon, Mersin, Malatya ile Gaziantep gibi Türkiye’nin farklı illerinden oluşan tarım ve gıda ürünleri fuarı, 3 Aralık'a kadar devam edecek.

Güneydoğunun kendine öz bir damak tadı olduğunu söyleyen, Güneydoğu Tüm Yatırımcı İş Adamları Kalkınma Derneği (TÜYİK-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Yağmur, damak tatlarını kardeş yapmak istediklerini söyledi.

Yağmur, bu anlamda ve bu koşullarda Trabzon, Artvin, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep gibi illerde yakınlaşmak istediklerini belirterek, "Bu illerimizden arkadaşlarımız gelip hem ürünlerini sergilemek suretiyle satışını yapmakta hem de Diyarbakır’da bayilik almak isteyen arkadaşlarımızla kontak kurarak daha da yakınlaşmak suretiyle ürünlerini satmaları için gelen kardeşlerimizi buraya getirdik. Fuarın dün açılışını yaptık ve iyi geçiyor. Gelen kardeşlerimizin getirdiği ürünler hiç Diyarbakır’da olmayan ürünlerdir. Kardeşlerimiz, Diyarbakırlılarımız bu ürünleri alarak gerçekten damak tadına ulaşarak ve ürünleri evlerine götürerek de çok güzel bir damak tadıyla kışı geçirecekler diye düşünüyorum." dedi.

"Diyarbakır’ın da harika bir il olduğunu ve ülkenin en güzel illerinden biri olduğunu görecekler"

Fuara getirdikleri esnafın, sosyal medyanın Diyarbakır’ı kendilerine yanlış tanıttığını söylediklerini aktaran Yağmur, "Getirdiğimiz kardeşlerimiz, Gerçekten Diyarbakır’ın böyle olmadığını Diyarbakır’ın sosyal medyada daha farklı gözüktüğünü ve sosyal medyanın yanlış bilgilendirmesi sonucu Diyarbakır’a gelmek istemeyen esnafın olduğunu dile getirdiler. Biz burada yakın zamanda onlara bir tur düzenleyeceğiz. Diyarbakır’ı gezdireceğiz, Diyarbakır’ı gezdiğimiz zaman da Diyarbakır’ı gerçekten medya gözüyle değil, insancıl gözüyle baktığımız zaman Diyarbakır’ın da harika bir il olduğunu ve ülkenin en güzel illerinden biri olduğunu görecekler." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır’ımızı herkese tanıtmayı hedefimize koymuşuz"

Fuarın 21 Kasım'da başladığını ve 3 Aralık'a kadar devam edeceğini hatırlatan Yağmur, "Bizim temennimiz, yapılması gereken koşulların Diyarbakır’a insanları getirerek veya Diyarbakırlıların her masaya oturduğumuzda Diyarbakır’ı insanlara anlatması gerektiğini vurgulamaktır. Gelen kardeşlerimizi biz gönderdiğimiz zaman da özellikle Güneydoğu illerinde bu fuarı il il düzenlemeyi tasarlıyoruz. Gelecek koşulda da bizler 300-400 standlık bir yer açmak suretiyle harikalar yaratarak Diyarbakır’ımızı herkese tanıtmayı hedefimize koymuşuz." dedi.

Mersinden gelen ve fuarda mersinin yöresel ürünlerini satan Hamit Tekmenuray ise fuara olağanüstü bir katılımın olduğunu söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Her yöreden, her ilden ürünlerin olduğunu söyleyen Tekmenuray, "Mersin’den geliyorum. Mersin yöresel ürünlerini satıyorum burada, kendim Mersinliyim. Mersin’de yettiği kadarıyla kendimiz yapıyoruz, yetemediğimiz yerlerde köylü, eş ve dostlardan ürünlerimizi satın alıyoruz. Ürünlerimiz hepsi tamamen ilaçtır; keçiboynuzudur, keçiboynuzu sakızıdır, karadut pekmezidir. Bunların hepsi birer şifa deposudur. Kemik erimesin, kemik gelişimi, astıma, bronşite, yorgunluğa ve halsizliğe hepsi birer ilaçtır." ifadelerine yer verdi.

"Buradaki insanların sıcaklığını ve insanların içtenliğini keşke daha önce görseydim"

Diyarbakır’a geldiğinden dolayı mutluluğunu da dile getiren Tekmenuray, "Bu Diyarbakır’a ilk gelişim ama keşke daha önce gelmiş olsaydım. Buradaki insanların sıcaklığını ve insanların içtenliğini keşke daha önce görseydim. Fuara olağanüstü bir katılım var, olağanüstü bir ilgi var. Bundan dolayı biz çok memnunuz.  Çok güzel bir şey; halk bizi sevdi, biz halkı sevdik. Bu bizim Diyarbakır’daki 3 günümüzdür. İnşallah bir ömür kalırız. Bu kadar sıcakkanlı bir topluluğu nerede bulabiliriz?" dedi.

İLKHA























































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler