YouTube'a 60 FPS desteği geldi

YouTube'a 60 FPS desteği geldi

YouTube, kullanıcılarına sürpriz yaparak bundan sonra videoların 60 kare/saniye oranında izlenebileceğini duyurdu.

HABER MRK - Dünyanın en büyük video paylaşım sitelerinden olan YouTube, kullanıcılarına sürpriz yaparak bundan sonra 60 kare/saniye oranında video izlenebileceğini duyurdu.

YouTube yaptığı yeni bir açıklamayla beraber bundan sonra 60 kare/saniye (FPS) oranında video yüklenip, izlenebileceğini belirtti. Bunun dışında 48 kare/saniye oranına da destek verecek olan video paylaşım sitesi, artık kullanıcılarını 24 kare/saniye hızına mahkûm etmeyecek.

En çok oyuncular sevindi
Tabii bu haber en çok oyun, kısa film ve inceleme videolarını seyreden kişileri memnun etti. Böylece PlayStation 4 ve Xbox One sahipleri çektikleri oynanış videolarını daha yüksek kare hızlarıyla YouTube'a yükleyebilecek.

Dosya boyutları artacak
Eskiye oranla daha akıcı ve temiz videoların izlenebilmesinin önünü açacak olan bu yenilik, dosya boyutlarını da arttıracak. Çünkü tek bir karenin içerisinde 24 yerine 60 adet görsel olması haliyle videonun daha fazla yer kaplamasına neden oluyor. Ancak 60 kare/saniye desteğinin gelmesi hem içerik üreticilerini, hem de normal kullanıcıları fazlasıyla sevindirdi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.