“YPG Fırat’ın doğusuna geçmeli aksi halde gereğini yaparız”

“YPG Fırat’ın doğusuna geçmeli aksi halde gereğini yaparız”

Cerablus operasyonuyla amaçlarının sınırı IŞİD’den arındırmak olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG unsurlarının da Fırat'ın doğusuna geçmemesi halinde gereğini yapacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand yaptığı ortak basın toplantısına Cerablus’a başlatılan Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu şöyle konuştu: “Bizim amacımız DAEŞ terör örgütünü kuzeyden aşağı doğru süpürmektir. Biz başından beri bunu ABD ile planladık. ABD, HIMARS'ları getirecekti ama maalesef henüz gelmedi. Şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer elimizdeki tüm imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Ilımlı muhalefet de buraya girdi. Tanklarımız da bu geçişleri garanti altına almak için şu anda gerekeni yapıyor. Yani TSK'nın faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği ile ilgili de koalisyon ile birlikte çalışıyoruz.”

“YPG de Fırat'ın doğusuna geçmeli aksi takdirde gereğini yaparız”

Operasyonun amacının IŞİD olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, operasyonda Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız olduğunu anlamadığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Ankara'daki son iki saldırının sorumluları Suriye'deki PYD kamplarından geldi. Bu operasyonun amacı DAEŞ. Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız oldu? Onlar DAEŞ'le mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu? Kendilerine teşekkür ediyoruz müttefiklerimizi anlattıklarımızı itiraf ediyor: ‘Benim ajandam var burada kanton oluşturmak istiyorum. Amacı DAEŞ’le mücadele olsa bu operasyona destek verir. Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız. Sen de bir terör örgütüsün. Bizim amacımız bataklıktaki sivri sinekler değil bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan farklıysa, terörizmi bırakacaksan, Suriye'nin bütünlüğünü savunuyorsan bu operasyondan rahatsız olmamalısın.” diye konuştu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler