YPG muhalif bir kadını kaçırıp işkence edince,13 örgüt YPG'ye karşı birleşti

YPG muhalif bir kadını kaçırıp işkence edince,13 örgüt YPG'ye karşı birleşti

Suriye’nin Halep kentinde, aralarında El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi’nin de bulunduğu 13 silahlı örgüt YPG’ye karşı birleşti.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerinde Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) uygulamalarından rahatsız olan Suriyeli rejim karşıtı örgütler, tek çatı altında birleşti.

Muhaliflerin birleşme gerekçesinin ise, YPG mensuplarının muhalif bir kadını kaçırıp işkence yapması olduğu iddia ediliyor. Muhalifler, kadını kaçıranların yargılanmasını istiyor.

YPG'ye karşı bir ortak operasyon odası kurduğunu açıklayan muhalif gruplar,  Ahfadu Salatin, Ebu Amara Tugayları, Ahrar'uş Şam Hareketi, Saffa Tugayları, Birinci Fırka (Fevc'ul Evvel), Nusra Cephesi, Nureddin Zengi Hareketi, Kürt Cephesi, 16’ncı Fırka,  Fecr Hareketi, Şam Cephesi, Suriye Devrimcileri Tugayı, Feylak'uş Şam (Şam Şahinleri) ve Ceyş'ül İslam'dan oluşuyor.

Muhalifler bugün birleştiklerine dair bir video yayımladı. Videoda gruplar adına bildiriyi okuyan muhalif komutan, Şeyh Maksud'daki sorunu barışçıl yollarla veya savaşla çözmeye hazır olduklarını açıkladı.

YPG'ye karşı bütün meşru araçlarla mücadele edeceklerini duyuran sözcü, bölgede yaşanan sorunları şeriata dayalı çözecek bir komisyonun da hazır olduğunu belirtti.

Öte yandan, YPG ile muhalif gruplar arasında sorunun çözülmesi konusunda görüşmeleri yapıldığı öğrenildi.

Halep’in Kuzeydoğusunda yer alan ve nüfusun çoğunluğu Kürtler’den oluşan Şeyh Maksud ve Eşrefiyye bölgesi, 2012 yılından bu yana YPG'nin kontrolünde bulunuyor. (Rûdaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler