YSK Başkanı Güven ile CHP adayı İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması

YSK Başkanı Güven ile CHP adayı İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, "Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette." dedi. Aynı dakikalarda CHP adayı Ekrem İmamoğlu da açıklama yaptı.

YSK Başkanı Sadi Güven ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu aynı dakikalarda açıklamalarda bulundu.

Şu an itibarıyla 31 bin 102 sandığın sisteme tanımlandığını belirten YSK Başkanı Güven, "84 sandık itiraz nedeniyle sisteme taranmamış vaziyette. Şu an itibarıyla yüzde 80’in üzerinde sandık sonuç tutanağını, sayım döküm cetvelini, ilçe birleştirme tutanaklarını partilerle paylaştık Şu an itibarıyla 31 bin 102 sandık sisteme tanımlandı, 84 sandık itiraz nedeniyle sisteme taranmamış vaziyette." dedi.

İmamoğlu önde

YSK Başkanı Güven, "Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor." İfadelerini kullandı.

Güven'le aynı dakikalarda açıklama yapan CHP'nin adayı İmamoğlu ise şunları söyledi:

Sisteme girilmeyen sandık sayısı 82. YSK verilere göre yüzde 99,74 sisteme girilen oy oranı. Oy farkımız 27 bin 806. Kalan seçmen sayısındaki rakam 24 bin. Yani YSK verilerine göre bu işin matematiği bitmiştir.

Bence YSK verilerini bütün ajanslar paylaşabilir. Günün sonunda kararı verecek olan kurumun sayılarını paylaşıyoruz. Sonucu bildirecek olan YSK. Bu bizim beyanımız değil YSK’nın verileri. Bazı ajanslar paylaşmış sonra kaldırmışlar.

Şimdi geçersiz oy üzerinden bir şey yapmaya çalışıyorlar. 290 bin geçersiz oy var deniliyor, bir şey amaçlanıyor. Bir dipsiz kuyu amaçlanıyor. 2014 yerel seçimlerde 400 bin civarında geçersiz oy çıkmıştı.

16 milyon hemşerime aynı sıcaklıkta aynı ilgi ile yaklaşayacağıma söz veriyorum. Benim verdiğim sayıları YSK Başkanı da teyit etmiş durumdadır.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıklarını yineledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.