YSK Başkanı: Halkoylamasında 'Evet' çıkmıştır

YSK Başkanı: Halkoylamasında 'Evet' çıkmıştır

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, halkoylamasında Evet’in çıktığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başkanı Sadi Güven referandum sonrasında açıklama yaptı. Güven, “Kesin olmayan sonuçlara göre, Evet ve Hayır oyu arasındaki fark bir milyon 250 bin oldu. Halk oylamasında 'Evet' çıkmıştır.” dedi.  

Referandumda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Güven, "Oylar büyük oranda sayıldı. Halkoylamasıyla ilgili kurulumuz tarafından bilgilendirme mesajı almak isteyenlere e-posta ve SMS ile bilgilendirme mesajı yolladık. İl ve ilçe merkezlerinde bina sorumlusu görevlendiren yerlerde seçim torbalarını, oy verme günü saat 05.00'te teslim ettik. İstenmeyen görüntülerin önüne geçtik." ifadelerini kullandı.

Güven, "Halkoylamanın başlamasından sonra bir kısım YSK kurullarında tercih mührü yerine evet mührü dağıtıldı ve bu mühürlerle oy kullandırıldı. Ayrıca bazı sandıklarda sandık kurulu mührünün oy pusulasının ön yüzüne, bazılarında arka yüzüne basılmakla birlikte ön yüzüne çıktığı bilgisi alınması üzerine kurulumuz, oylamada kullanılan 'Evet' mührünün seçmenin iradesini yansıtan işaret niteliğinde olduğunu, kanunda yer alan mühürlerden biri yerine diğerinin kullanılmış olmasının seçmenin iradesini etkileyecek nitelikte görmeyerek 'Evet' mührüyle mühürlenmiş pusulaları geçerli saymıştır." şeklinde konuştu.

Sandıklarda 5’i parti temsilcilerinden toplam 7 kişinin görevlendirildiğini söyleyen Güven, "Sandık kurulları seçim başlamadan önce teslim aldığı oy pusulası ve zarflarını seçim sabahı sayıp tutanağa bağlamakta, seçimden sonra sayıma geçilmeden önce sağlamayı yapmaktadır. 7 kişilik sandık kurullarının en az 5 tanesi siyasi parti temsilcilerinden oluşmaktadır. Onların tuttuğu ıslak imzalı tutanaklar YSK'ya geldiği anda partilerle paylaşılmaktadır ve bu akşam da paylaşılmıştır." diye konuştu.

Güven son olarak şunları kaydetti: “Kesin olmayan sonuçlara göre, Evet ve Hayır oyu arasındaki fark bir milyon 250 bin oldu. Halk oylamasında 'Evet' çıkmıştır. Kesin sonuçlar itirazlar değerlendirildikten sonra en geç 11, 12 gün sonra açıklanacaktır.” (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.