YSK'nın HÜDA PAR kararı Resmi Gazete'de

YSK'nın HÜDA PAR kararı Resmi Gazete'de

YSK'nın, HÜDA PAR'ın 24 Haziran'daki seçimlere katılabileceğine dair kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), HÜDA PAR'ın 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılabileceğine dair kararı yayımlandı.

Kararda; HÜDA PAR Genel Başkanlığı tarafından YSK Başkanlığına gönderilen yazıda, söz konusu seçimlere katılabilecek siyasi partilerin tespitine ilişkin 22 Nisan 2018 tarihli kararda HÜDA PAR'a yer verilmediği, partinin ilçe kongresi kriterini yerine getirdiği ve toplam 43 ilde teşkilat kurulmuş sayılacak kadar ilçe kongresini tamamlayarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına göndermek üzere ilgili kaymakamlıklara kongre sonuçlarını teslim ettiği belirtildi.

HÜDA PAR'ın, oy verme günü olan 24 Haziran 2018 tarihinden 6 ay öncesi olan 24 Aralık 2017 tarihi itibariyle illerin en az yarısında teşkilatlanmasını tamamladığı ve dolayısıyla seçimlere katılma koşullarını taşıdığının anlaşıldığı kaydedildi.

Buna göre; YSK'nın 22 Nisan 2018 tarihli ve 2018/264 sayılı kararı ile belirlenip ilan olunan siyasi partilerden ayrı olarak, HÜDA PAR'ın da seçimlere katılabileceğinin tespitine karar verildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler