YSK Yasası'nda düzenleme yapılacak

YSK Yasası'nda düzenleme yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu Yasası'nda daha önce yapılmak istenen ancak muhalefetin eleştirileri üzerine geri çekilen "sandık kurulu başkanları" ve "müşahitlik" hakkındaki düzenlemeler yeniden getiriliyor.

Muhalefet partilerinin eleştirileri nedeniyle, yasalaşan Yüksek Seçim Kurulu Yasası'na konulmayan "sandık kurulu başkanları" ve "müşahitlik" düzenlemelerinin uyum yasası çerçevesinde yeniden gündeme getirileceği belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre, yeni uygulama ile sandık kurulu başkanları parti temsilcilerinden olamayacak ve bu kişiler için devlet memuru olması zorunluluğu getirilecek.

Yeni düzenleme ile partiler ve bağımsız adayların sandık sayısının iki katı kadar müşahit adına düzenlenmiş fotoğraflı müşahit kartını ilçe seçim kuruluna teslim etmeleri zorunlu olacak.

Daha önce TBMM'de tartışma konusu olan bu maddeler nedeniyle YSK düzenlemesi, bu maddeler olmadan yasalaşmıştı. Yapılan bu düzenlemelerle iktidarın, kendisi dışındaki partilerin sandık denetimini engellemek istediğini iddia eden muhalefete karşı hükümet ise bu düzenlemeyle özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK'nin sandıklar üzerindeki baskısının ortadan kaldırılmasını amaçlandığını savunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler