Bismil çıkışında logar kapağına çarpan araç devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Bismil çıkışında logar kapağına çarpan araç devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Diyarbakır-Batman karayolunun Bismil ilçesi çıkışında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR-Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır istikametinden Batman’a gitmekte olan Abdulaziz Bayman yönetimindeki 34 HY 669 plakalı Otomobil, Bismil çıkışında yol kenarında bulunan yaklaşık 50 cm yüksekliğindeki logar kapağına çarparak takla atıp  100 metre  sürüklendikten sonra durabildi.

Meydana gelen kazada araç sürücüsü Abdulaziz Bayman (38)  kaza yerinde hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan  Elif Topkan (7) Şükran Topkan (40) ile Kadri Bayman (20) yaralandı.

Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla  Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza yerinde kalbi duran 7 yaşındaki Elif Topkan hem olay yerinde ve hem de Bismil devlet hastanesinde yapılan müdahale sonucunda kalbi tekrar çalıştı.  Kalbi yeniden çalışmaya başlayan küçük kız ve diğer yaralılar, Diyarbakır’a sevk edildi.

Kaza yerinde hayatını kaybeden Abdulaziz Bayhan’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayı gören vatandaşlar, aracın aşırı hızlı olduğu ve  logar kapağına çarpıp takla attığını ifade ettiler.  Görgü tanıkları ayrıca, kaza yerine  gelen itfaiye ekibinin, yanında gereken aletlerin olamayışı nedeniyle, sürücüyü zorlayarak arabadan çıkarması orada bulunan vatandaşların tepkisine yol açtı.

Ayrıca trafiğin yoğun olarak sıkıştığı kaza mahallinde vatandaşlar yaralılara müdahale ederek sağlık ekiplerine yardımcı olmaya çalıştılarsa da,  olay yerine gelen polis ekiplerinin, çalışmaları  zorlaştırdıkları gerekçesiyle  halkın dağılmalarını istemesi üzerine, polis ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Batman Bismil karayolunda kazanın yaşandığı yerde vatandaşlar karayollarını suçlayarak, “Yolun kenarında bulunan logar kapağının yerden yüksek olması ve yanlış yerde yapılmasından dolayı ,yola viraj verilmesine sebep olmuştur. Eğer 1 metre ötede logar kapağı konulmuş olsaydı, yol düzgün olarak devam edecek ve  bu tip kazalar olmayacaktı.“  diyerek tepki gösterdi.

Kaza yapan kişilerin Almanya’da yaşadıkları ve ziyaret için memleketleri Batman’a geldikleri öğrenildi. Ailenin İstanbul’dan Batman’a nişan töreni için geldikleri öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturmanın devam ediyor. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler