"Yüksek yere yapılan mazgalın hiçbir fonksiyonu yok"

"Yüksek yere yapılan mazgalın hiçbir fonksiyonu yok"

Diyarbakır'da bir sokağın yüksek kısmına yapılan mazgalın yolda su birikintisine neden olmasına tepki gösteren vatandaşlar, bu durumun kendilerine zarar verdiğini belirttiler.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi 325'inci Sokak'a mazgal yapılmasını isteyen vatandaşlar, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) başvuruda bulundular.

Mahallelinin talebi üzerine çalışmalara başlayan DİSKİ ekibi, yolun ortasına mazgal yaptı. Mazgalın yolun yüksek kısmında yapılması nedeniyle yağışlı günlerde sokakta biriken sular, yayaların ve araç kullanan kişilerin buradan geçerken zorlanmalarına sebep oluyor.

Duruma tepki gösteren Musa Ceylan Apartmanı Yöneticisi Kemal Taşyürek, yolda biriken suların binanın alt kısmında ciddi zararlara neden olduğunu söyledi.

Taşyürek, "Yaşadığımız sıkıntı, yağmur suyu giderinin olmamasıydı. Yaklaşık bir yıl önce bununla ilgili DİSKİ'ye müracaatta bulunduk. Yaz aylarında getirip, hiçbir fonksiyonu bulunmayan yere yağmur gideri yaptılar. Mazgal, yolun tam ortasında ve yüksek, suyun birikme alanının dışında yapıldı. Biriken sular, binanın alt kısmına dolmaktadır. Bu da apartmanda hem kalorifer kazanının hem de su motorunun ciddi zararlar görmesine neden olmaktadır. Bu sorunu, kendi getirdiğimiz su motorlarıyla çözmeye çalışıyoruz ancak yeterli değil." dedi.

"Çağrılarımıza yanıt bulamadık"

Her yağış döneminde kapıcılarının sabaha kadar nöbet tutmak zorunda kaldığını dile getiren Taşyürek, şunları söyledi:

"Yaşadığımız sıkıntıları görmeleri açısından DİSKİ görevlilerini buraya davet ettik. Geldiler, fotoğrafladılar, incelediler. Çözüleceğini söylediler ama yaklaşık 5 aydır aynı sıkıntı devam ediyor, çözülmedi. Kendileriyle defalarca telefonla görüşmemize, DİSKİ'nin 185 numaralı hattı üzerinden kendilerini arayıp buraya çağırmamıza rağmen çağrılarımıza hiçbir şekilde yanıt bulamadık. Şu an yağmur suyunun birikmesi, devlet kurumunun başında oturan ya da buralardan sorumlu kişilerin sorumsuzluğunun ürünüdür. Dilekçelerimiz kendilerinde var. Lütfen bunlara en kısa sürede cevap versinler. Bunun sorumlusu olanlar gelip, bu işi çözsün. Mazgalın yukarıda yapılması hem devlet için ciddi zarardır hem de kamu yararı gözetilmeden yapılan bir işlemdir. Sorumlu arkadaşların sorumluluğunu yerine getirmelerini talep ediyoruz."

"Bu durum binanın çökmesine sebebiyet verebilir"

Mahalle esnafından Selahattin Yağmur ise "Buraya su giderinin yapılması açısından DİSKİ'ye müracaatlarımız oldu. Zor bela su giderini yaptırdık ama gideri çok yüksekte tuttular. Birikinti yine olduğu gibi duruyor. Sular, binanın altına giriyor. Yarın öbür gün binaya ciddi zararlar verecektir. Suyun gideri olmadığı için çocuklar gelip içinde oyun oynuyorlar. Kenara mazgal atıp su giderine bağlanması suretiyle sorunun çözülebileceğini defalarca söylediğimiz halde bizi dikkate almadılar. Direkt olarak bu şekilde bırakılıp gidildi. Yetkililerden tek isteğimiz, bir an önce bunun çözülmesidir. Allah muhafaza, bu durum binanın çökmesine bile sebebiyet verebilir." ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler