Yüksekova’da geniş çaplı EYP temizleme operasyonu

Yüksekova’da geniş çaplı EYP temizleme operasyonu

Hakkâri Valiliği, PKK tarafından sivillerin yaşadığı alanlara yerleştirilen EYP’lerin temizlenmesi için çalışma başlatıldığını ve bu çalışmaların 3 ay süreyle devam edeceğini belirtti.

Hakkâri Valiliği yayımladığı yazılı bir açıklama ile, sivillerin yaşadığı Yüksekova İlçesine bağlı Dize, Eskikışla, Mezarlık, Güngör ve Cumhuriyet Mahallelerine PKK tarafından yerleştirilen EYP’lerin temizlenmesi için çalışma başlatıldığını ve bu çalışmaların 3 ay süreyle devam edeceğini belirtti.

Yüksekova İlçe Merkezindeki yerleşim alanlarına yerleştirilen EYP’lerin 20 Nisan 2016 günü sona eren operasyonu öncesinde ve esnasında yerleştirildiği belirtilen açıklamada, örgüt mensuplarının, İlçenin birçok yerine mayın, EYP (el yapımı patlayıcı), silah ve mühimmat sakladıkları ve söz konusu patlayıcı maddelerin 2017 ve 2018 yıllarında yerleşim yerlerinde yaşayan çoğunluğu çocuklar olmak üzere birçok sivil vatandaşın da hayatını kaybetmesine veya yaralanmalarına sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada, valiliğin talimatı ile 07 Nisan 2018 tarihinde uzmanlar ve bomba imha ekipleri tarafından 3 ay süreyle arama tarama faaliyetlerine başlanıldığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.