Yüksekova'da üç asker öldürüldü

Yüksekova'da üç asker öldürüldü

Yüksekova'da çarşı merkezinde sivil giyimli üç asker başka bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayanların uzman çavuş oldukları ve hayatını kaybettikleri belirtiliyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan üç asker hayatını kaybetti. Saldırı, ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli üç askere silahlı saldırıda bulundu. Askerlerden ikisi olay yerinde, biri ise kaldırıldığı hastanede can verdi.

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. 

VALİDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, askerlerden 2'inin uzman çavuş, 1'inin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Ajanslar, Kaynaklar, Yüksekova'da hayatını kaybeden üç askerin isimlerinin uzman çavuş Ramazan Gülle ile Elazığ'dan erbaş Yunus Yılmaz ve İzmir'den erbaş Ramazan Köse olduğunu geçti.

Askerlerin Harunan Karakolu'nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.

Genelkurmay, saldırının saat 16.00'da ilçe merkezinde düzenlendiğini ve pusuyu 3 teröristin kurduğunu açıkladı. Açıklamada saldırıya düzenleyenler ile ilgili terör örgütü PKK'ya dikkat çekildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.