Yumurta üretimi azaldı, tavuk eti üretimi arttı

Yumurta üretimi azaldı, tavuk eti üretimi arttı

Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerine göre Şubat ayından önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi azalırken, tavuk eti üretimi arttı.

Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerine göre Şubat ayından önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 4,9 azalırken, tavuk üretimi yüzde 2,3 arttı.

Tavuk yumurtası üretimi 1,4 milyar adet olarak gerçekleşti.

Tavuk yumurtası üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı.

Kesilen tavuk sayısı 86 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 287 bin adet oldu

Kesilen tavuk sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 azaldı. Şubat ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 9,1 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,2 azaldı.

Tavuk eti üretimi 146 493 ton, hindi eti üretimi ise 2 702 ton olarak gerçekleşti

Tavuk eti üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azaldı. Şubat ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 6,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,2 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azaldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.