Yunanistan 8 askerin iade talebini reddetti

Yunanistan 8 askerin iade talebini reddetti

Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askerin iadesine yönelik talebi 3'üncü kez reddedildi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerin Türkiye'ye iade talebi Atina İstinaf Mahkemesi tarafından 3'üncü kez reddedildi.

Mahkemenin gerekçeli kararında, söz konusu 8 firari askerin Türkiye'de adil yargılanacaklarına dair herhangi bir güvence verilmediği, işkenceye maruz kalacakları yolundaki işaretlerin de kuvvetli olduğuna dikkat çekildi.

İstinaf Mahkemesi'nin, 8 firarinin Türkiye'de herhangi bir suç işleyip işlemediklerini yargılamadığı, bu konuda yetkisi olmadığı ve sadece Türkiye'nin iade talebini incelediği belirtildi.

Yunanistan Adalet Bakanlığı daha önce Türkiye'ye 8 firarinin darbe girişiminde yer alma suçlarından Yunan mahkemelerinde yargılanmasını önermiş ancak Ankara bu öneriye sıcak bakmamıştı.

Bu arada 8 firarinin Yunanistan'dan talep ettikleri siyasi sığınma hakkı, Yunan hükümetinin baskıları sonucu askıya alınmıştı. Darbeci askerlerin sığınma başvurularına ilişkin Yunan Danıştayından kararın 4 Mayıs'ta çıkması bekleniyor.

Firari askerler 16 Temmuz 2016'dan bu yana Atina'da bir karakolda gözaltında tutuluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.