Yurt dışı üretici fiyat endeksi düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,45 düştü.

TÜİK’in 2016 Nisan ayı verilerine göre, Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,45 düştü.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,45 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,50 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,06 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 10,50 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,31 düşüş, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,43 düşüş olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık düşüş deri ve ilgili ürünlerde gerçekleşti

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; deri ve ilgili ürünler (yüzde -1,63), gıda ürünleri (yüzde -1,63), metal cevherleri (yüzde -1,47) alt sektörleridir. Buna karşılık bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 4,90), diğer ulaşım araçları (yüzde 0,22), elektrikli teçhizat (yüzde 0,21) bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık düşüş dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2016 yılı Nisan ayında en yüksek aylık düşüş dayanıksız tüketim mallarında ve en yüksek yıllık düşüş enerji mallarında gerçekleşti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler