Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,18 arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,18 arttı

TÜİK verilerine göre Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksinin aylık yüzde 0,18 arttı.

HABER MRK-Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), 2014 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,99, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,03 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde12,10 artış gösterdi.

 

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,21 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,17 artış olarak gerçekleşti.

 

En yüksek aylık artış diğer mamul eşyalar sektöründe gerçekleşti.Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; diğer mamul eşyalar (yüzde2,27), mobilya (yüzde1,34), tekstil ürünleri (yüzde1,17) alt sektörleridir. Buna karşılık deri ve ilgili ürünler (yüzde-4,64), kağıt ve kağıt ürünleri (yüzde-3,61), bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde-2,28) bir ay önceye göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu.

 

Ana sanayi gruplarında en yüksek artış sermaye malında gerçekleşti.

 

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2014 yılı Mart ayında en fazla aylık artış sermaye malında, en fazla yıllık artış ise dayanıksız tüketim malında gerçekleşti.(İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.