Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 1,84 düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 1,84 düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi, 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,30 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,21 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,98 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,73 düşüş, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,85 düşüş olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık düşüş kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; deri ve ilgili ürünler (yüzde 0,51), ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) (yüzde 0,24), bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 0,20) alt sektörleridir. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde -7,08), elektrikli teçhizat (yüzde -4,47) ve motorlu kara taşıtları, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) (yüzde -2,97) bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler