Yurtta kuvvetli yağış uyarısı

Yurtta kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa-Uludağ, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Çankırı, Bolu, Kastamonu'nun yüksekleri ile zamanla Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın (salı) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülkemiz genelinde 2 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu; Yalova, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak, Bursa-Uludağ ve Bilecik'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu; İç Ege'nin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Çankırı, Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın (Salı) sabah saatlerinde Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'nin doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; bu gece saatlerinde Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, yarın (Salı) sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde güneyinde yer yer sis görülecek.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde, yarın (Salı) sabah saatlerinde Batman, Siirt ile Mardin ve Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer sis görülecek.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8/13

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 4/8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9/15

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/19

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 4/12

Batman: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 3/13

Van: Çok bulutlu 0/8     (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.