Yürüyen şehitler "Seyyid Hüseyin Yeşilmen ile Hasan Çelen"

Yürüyen şehitler "Seyyid Hüseyin Yeşilmen ile Hasan Çelen"

Mardin'in Midyat ilçesinde 29 Ocak 1993 tarihinde şehit edilen Seyyid Hüseyin Yeşilmen ile Hasan Çelen'in şehadetlerinin 20.yıl dönümü İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen programla anıldı.

İSTANBUL- Şehit Hüseyin Yeşilmen'in İstanbul'da ki evinde düzenlenen etkinlikte Şehitleri Anma Gecesi düzenledi. İdris Yeşilmen'in okuduğu Kur'an tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterimiyle devam etti.

 

Allah Resulü Hep Şehadeti Arzulardı
Şehitleri Anma Gecesine konuşmacı olarak katılan Nurettin Bilgin Hoca, "Allah Resulünün en fazla arzuladığı şey şehadetti. Bu yolda her zaman ölüp dirilmek isterdi. Efendimizin arzuladığı şeyi bizim de arzulamamız lazım. Allah kendi yolunda ölenlere ölüler demiyor. Katında rızıklandığını aktarıyor. Bundan daha hayırlı bir rızık olabilir mi?" diye sordu.

 

Şehit Hüseyin Yeşilmen'le birlikte olduğunu aktaran Bilgin Hoca, " Bir insan niye şehit olmak ister? Evini, barkını neden terk eder? Hayatlarını rahatlık içinde geçirmesi varken niye bu yola girdiler? Seyit Hüseyin 7'si erkek 4'ü kız olmak üzere 11 çocuk bıraktı. Neden mi? Ezilmiş Mustazaf halka yardımcı olmak için. Akrabaları bile O'nu bu yoldan çevirmek için boykot uyguladı. Bakkallar onlara yiyecek vermezken fırınlar ekmek vermez oldu. İnançlı insanlar sürekli ölümle tehdit edildiği için evlerinde hapis hayatı yaşadılar. Özellikle Cizre'de evinden çıkamayan Müslümanlar tezeklerin içini inceleyerek bir şey var mı yok mu diye bakmaya başladılar" dedi.

 

Azizlerin Yerini Tespit Etsinler
Ölümün kol gezdiği bir zamanda Şehit Hüseyin yerinde duramadığını aktaran Bilgin Hoca, "Şehit Hüseyin köy köy gezerek boykot altında olan Müslümanlara yardım götürdü. Cizre'ye dönerken dava arkadaşı Hasan Çeken'i de yanına aldı. Yolda mürtet örgüt tarafından esir edildiler. Kesin olmayan bilgilere göre şehitler ağır işkencelerle öldürüldüler. Faili meçhulleri aydınlatacağız diyenler bu azizlerin yerini çıkarsınlar" ifadesini kullandı.

 

Şehitler Ateşten Gömlek Giymişti
Bilgin Hoca konuşmasının devamında, " Allah bizi her yönüyle imtihan ediyor. Kardeşlerimiz vardı ateşten gömlek giyen, Yahyalarımız vardı baltaların altında kalan. Sahabetlerimiz vardı Allah Resulün etrafında pervane gibi dönen. Şehitlerimiz vardı onlara benzeyen… Kimileri sıradan ölürken kimileri de ayağını yere basarak göçtü. İşte onlar şehitlerdir. Allah sözlerinde sadakat gösteren yiğitlere müjde olsun" dedi.

 

Şehitlerin Mesajını İyi Anlamak Lazım
Şehadettin büyük kazanç olduğunu aktaran Bilgin Hoca, "Şehitlerin mesajı iyi anlamak lazım. Şehit Hüseyin çocukları İslam yolunda olması için vasiyette bulunurdu. İmtihanımız bitmediği için sıkıntılarımız olacaktır. Biz şehitlerin yolunu sürdürüyor muyuz? Şehitlerin misyonunu yerine getiriyor muyuz? Evimizde rahatlık içinde otururken Müslümanlar zorluk içinde yaşıyorsa görevimizi yerine getirmiyoruz. Şehitler Hüseyin çocukların yanında oturmadı. Şu anda bir tehlike olmadığı halde davete çıkmıyoruz. Onlar ise öleceğini bildiği halde yola çıkıyordu" şeklinde konuştu.

 

Kabına Sığmayan Biriydi
Şehit Hüseyin Yeşilmen'in abisi Hasan Yeşilmen, "Kardeşim Hüseyin kabına sığmayan biriydi. Onun bu enerjisini yanlış bir yolda kullanmasında çok korkuyorduk. İslami hareketin başlamasıyla hiç tereddüt etmeden Müslümanların safına geçti. İslami hareketten önce Kur'an-ı sadece mezar başlarında okur evimizin en güzel köşesinde asardık. Bunun böyle olmadığını Şehit Hüseyin ve dava arkadaşları bize anlatmaya başladı. Kısa zaman içinde bu kutlu mesaj her tarafa yayılmaya başladı" dedi.

 

Şehitler için Kuran Nesli Platformunun 380 hatim indirdiği gecenin kapanış konuşmasını Şehit Hüseyin'in oğlu Rıdvan Yeşilmen yaptı. Yeşilmen, babasının yürüyen bir şehit olduğunu aktararak kapanış duasını yaptı. (Cuma Karakoç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.