Yusufî aileler inisiyatifinden MAZLUMDER’e ziyaret

Yusufî aileler inisiyatifinden MAZLUMDER’e ziyaret

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, MAZLUMDER’i ziyaret etti.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Adana İl Şube Başkanı Av. Mehmet Ali Önal ile görüşen 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Temsilcisi Orhan Erkuş, yaşanan mağduriyetler ve mağdur ailelerin yaşadıkları sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi adına konuşan inisiyatif sözcüsü Erkuş, "Zindanlarda bulunan 500’e yakın FETÖ mağduru var. Gerek Hizbullah Cemaati'nden gerek Hizb-ut Tahrir’den, Sivas Davası'ndan Yusufîler cezaevlerinde. MHP tarafından sunulan af tasarısı, madde bağımlıları ve adli suçluları kapsamaktadır. Bu af tasarısı ile beraber biz, İnisiyatif olarak istiyoruz ki İslami kesimin de mağduriyetlerini dile getirelim, onları gündemimizden bir an olsun çıkartmayalım." dedi.

Açıklamalarının devamında Erkuş, "Yusufî annelerin sabah namazlarından sonra yapmış olduğu beddualara Allah (c.c) icabet etti. Yusufîleri haksız hukuksuz bir şekilde cezaevlerine atan hâkim ve savcılar şu anda onlarla beraber cezaevlerinde. Allah-u Teâlâ mazlumların beddualarıyla FETÖ’yu alaşağı etti. Fakat şu anki iktidar da FETÖ’nün bu zulmüne sessiz kalırsa Allah-u Teâlâ sessiz kalanları da alaşağı edeceğinden endişe ediyoruz. Böyle bir arzumuz yok ama Hazreti Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hatırlattığı gibi mazlum beddua ettiğinde Allah ile aralarında hiçbir perde yoktur. Bizler İbn-i Haldun’un da dediği gibi diyoruz ki adaletin fesadı devletleri helaka götürür, adaletin gecikmemesi lazımdır." ifadelerini kullandı.

"Adalet Allah’ın (c.c.) emri ise adaleti yerine getirmek de Müslüman’ın görevidir."

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Önal, "Maalesef şu an Türkiye’mizde adalet işlemiyor, bizim en büyük sıkıntımız da budur. Bu meselemiz şunun davası bunun davası değil, her süreçte farklı insanlar mağdur ediliyor. Birçok FETÖ dosyasında ciddi deliller olmamasına rağmen mahkûmiyet kararlarını görüyoruz. Siyasi dönemlerde siyasi kararlar verilerek insanlar mağdur ediliyordu, 28 Şubat sürecinde ve maalesef şuan aynı durumla karşı karşıyayız. Biz, hükümetin İslami hassasiyetlere sahip olduğuna inanıyoruz. Adalet Allah’ın (c.c.) emri ise adaleti yerine getirmek de Müslüman’ın görevi olsa gerek. Kemalist bir iktidarın başımızda olduğu bir dönemde bu mağduriyetler devam etseydi, şu an olduğu kadar zorumuza gitmezdi. Ciddi anlamla sıkıntılarımız var. 28 Şubat sürecinde ve ondan sonra gelen süreçlerde brifingli yargı kararları ile insanlar mağdur ediliyor." şeklinde konuştu.

Son olarak ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Önal, "Böyle çalışmalarınızın olması MAZLUMDER olarak bizi sevindiriyor. Bizler de 28 Şubat mağdurlarının af değil yeniden yargılanmayı beklediklerini haftalık ve aylık basın açıklamalarımız ile duyurmaya çalışıyoruz. Mağdur denildiğinde sadece mahkûmlar akla gelmesin, mahkûmların aileleri ve geniş akrabaları aynı şekilde mağdur ediliyor. İnisiyatif olarak sizlerin yapacağı desteğe MAZLUMDER olarak destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Ziyaret sonunda 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi’nin hazırlamış olduğu mağdur edilmiş cemaat, grup, vakıf ve şahısların yer aldığı bir rapor MAZLUMDER’e sunuldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.