Yusufî mahkûmun nikâhında buruk sevinç

Yusufî mahkûmun nikâhında buruk sevinç

Şanlıurfa'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, İslami hizmetlerinden dolayı 25 yıldır cezaevinde bulunan Abdullah Zengin'in nikâh şahitliğinde bulundu.

Yaptığı İslami hizmetler dolayısıyla bundan tam 25 yıl önce kumpaslar sonucu cezaevine konulan Abdullah Zengin'in nikâhı, düzenlenen törenle kıyıldı.

Hakkında çeşitli suçlar ihdas edilerek müebbet hapse mahkûm edilen Zengin'in nikâhında şahitlik yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, bu müstesna merasimde bulunmanın çok sevindirici olduğunu söyledi.

İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Emin Baytar'ın imamlığında Yusufî oğlundan vekâlet alınan Molla Hamdin Zengin ve gelin adayı Rahime Gülebak’ın onayıyla kıyılan nikâhta, Yavuz ve HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Atmaca şahitlik yaptı.

Nikâh merasiminde konuşan Yavuz, yaşanan zulme bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Hayatının en müstesna anlarından birine tanıklık ettiğini belirten Yavuz, "Bazı programlara katılmak için Şanlıurfa'ya geldim. Burada belki de hayatımın en müstesna anlarından bir tanesine şahitlik ediyorum. Ömrünün 25 yılını cezaevinde geçiren ve şu anda da cezaevinde bulunan Abdullah Zengin kardeşimizin gıyabında, onun nikâh merasimine katılmayı Rabbim lütfetti. Allah'a şükürler olsun, beni çok duygulandıran hakikaten müstesna bir an. Bu vesile ile zulmen cezaevinde bulunan başta Abdullah Zengin kardeşimiz olmak üzere, hayatının en güzel ve en verimli çağlarını Yusufî medresede geçiren, cezaevlerinde olan bu kardeşlerimize, bu mübarek ve müstesna an hatırına Rabbimizin hayırlı bir kapı açmasını diliyorum." dedi.

"Bu kardeşlerimizin ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz"

"Artık bu saatten sonra hayatlarının en güzel anında zulmen cezaevlerinde bulunduran insanlara yönelik adalet noktasında bir gelişme yaşanmadığı müddetçe bunun hem dünyevi hem de uhrevi veballerinin çok büyük olacağını bu anı da şahit tutarak yetkililere hatırlatmak istiyorum." diyen Yavuz, "Sorumluk sahiplerine şu çağrıda bulunmak istiyorum: Bir saatlik adalet 70 yıllık ibadete bedeldir. Bunun tersi de mümkündür. Dolayısıyla artık bu saatten sonra zulmen cezaevlerinde bulunan bu kardeşlerimizin bir saniye dahi içeride tutulmaları en büyük zulümlerden biridir. Bir an önce bu kardeşlerimizin dışarı çıkarılarak, ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. Rabbim onlara hayırlı kapılar açsın inşallah." ifadelerini kullandı.

Bu evliliğin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Yavuz, "Özellikle böyle bir durumda kendisinden sonra gelecek olan bütün genç kızlarımıza böyle güzel bir örneklik teşkil ettiği için Rahime Gülebak bacımıza, gelinimize teşekkür ediyorum. Onlara hayırlı uzun ömürler diliyorum. Allah mesut, bahtiyar etsin inşallah." şeklinde konuştu.

Duygulu anların yaşandığı nikâh merasimi, tatlı ikramından sonra sona erdi.

Nikâh merasimine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'un yanı sıra HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Atmaca, HÜDA PAR İl Kadın Kolları Başkanı Fadile Demir, Yusufî Abdullah Zengin'in babası Molla Hamdin Zengin, gelin babası Abdulhamit Gülebak, İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Emin Baytar ve akrabaları katıldı. (Ramazan Casuk - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.