Yusufiler için tek talebimiz var o da adalet

Yusufiler için tek talebimiz var o da adalet

Adana’da düzenlenen basın açıklamasında, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufî mahkûmlar için adalet çağrısı yapıldı.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, İslami hizmetlerinden dolayı uzun yıllardır cezaevinde bulunan mahkûmlara özgürlük için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Okunan basın açıklamasında; “Yusufiler için tek talebimiz var o da; adalettir” denildi.

Adana 5 Ocak Meydanı’nda Cuma namazına müteakip gerçekleşen kitlesel basın açıklamasına; HÜDA PAR Adana İl Teşkilatının yanı sıra Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), Özgür Der, Mazlum Der, Köklü Değişim, Adana Umut Kervanı Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Kadınların da çocuklarıyla katıldığı basın açıklamasında; “28 Şubat Devam Ediyor, 28 Şubat Son Bulsun, Af Değil Yeniden Yargılanma, Lütuf Değil Adalet İtiyoruz, Adil Yargılanma Hemen Şimdi, Bu Hasret Son Bulsun Yusufîler Özgür Olsun, Bitsin Artık Bu Zulüm” ifadeleri yazılı dövizlerle Yusufiler için adalet istendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda basın açıklamasını İnisiyatif Hukuk Danışmanı Avukat Hakan Özbay okudu.

28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilmiş mahkûmlara özgürlük için toplandıklarını belirterek açıklamasına başlayan Özbay, “Yine bir şubat ayındayız, zulüm ve dindarlara darbeyle anılır/hatırlanır olan '28 Şubat' tarihine sayılı günler kaldı. Aradan onlarca yıl geçti peki ne değişti? Hiçbir şey!”diye belirtti.

“Yusufiler için 28 Şubat bitmedi!”

Ömrünün 20-25 yılını zindanda geçiren 28 Şubat süreci ve FETÖ yargısı mahpusları ve ailelerinin hala mağdur durumda olduklarına dikkat çeken Özbay, “20 yıldır siyasi iktidarlar, hükümetler değişmiş, güç odakları, yargı mensupları değişmiş ama maalesef Yusufîlerin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında hiçbir adım atılmamıştır. Ne kadar ironiktir ki, 28 Şubat’ta darbe yaptığı mahkemece tescil edilip müebbet hapis cezası alan darbeciler ayda bir imza karşılığı salıverilirken darbenin hakiki mağdurları halen cezaevlerinde tutulmaktadırlar. Aradan geçen 21 yıla rağmen 28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabı halen sorulmamış ve 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan yüzlerce mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbe süreci hala devam etmektedir.” diyerek mağduriyetleri özetledi.

“Yetkililerin bu mağduriyetleri giderme imkânı vardır”

Açıklamasında hükümet yetkililerine de seslenen Özbay, “Yetkililerin bu mağduriyetleri giderme imkânı ve fırsatı vardır. Bu mazlumların görmezden gelinmesinin Allah nezdinde vebali çok büyüktür. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kâr kalmadığını hepimiz görüyoruz.  Samimi olarak beslediğimiz hüsnü zan duygumuzu artık besleyemez hale geldik. Mazlumun ahı ile Allah arasında perde yoktur. Umursamaz tavrınız devam ettiği müddetçe, muhatabınız bizzat Allah olacaktır. Gelin bu kardeşâne uyarımızı dikkate alın ve Cebbar Olan Allah’ın gazabını üstünüze çekmeyin. Gerekenin yapılması için bir an önce harekete geçin." dedi.

“Artık bu zulme dur deyin!”

Tek taleplerinin adalet olduğunu dile getiren Özbay, ”Çocuklar karnelerini babalarına zindanda değil,  babalarının kucaklarında, dizlerinin dibinde göstersin. Anneler sırf yıllardır zindanda haksız yere kalan evladı yiyemediği için onun sevdiği yemekleri, tatlıyı yapmayı kendisine yasaklamasın. Bırakın da evlatlar annelerine, çocuklar babalarına kavuşsun. İzin verin bu mazlumlar, zemheri ayları soğuk zindan köşelerinde değil çocuklarının, eşlerinin, ana babalarının sıcacık muhabbetleriyle ısınarak geçirsin evlerinde. Buradan bir kez daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; 'Yusufiler için tek talebimiz var o da; adalet.” şeklindeki ifadeleriyle açıklamasını bitirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.