'Yusuf'un Sözleri Beni Can Evimden Vurdu'

'Yusuf'un Sözleri Beni Can Evimden Vurdu'

İnternethaber yazarlarından Süleyman Özışık, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde fakirlere Kurban eti dağıtırken PKK saldırısında 4 arkadaşı katledilen Yusuf Er'in (18) canlı yayında anlattıkları karşısında duygularını gizlemeyerek, "Yusuf’un sözleri beni can

PKK'nin Bağlar’da gerçekleştirdiği vahşi katliamın tanıklarından Yusuf Er ile katliamda şehid olan Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve Gazeteci-yazar Süleyman Özışık, Kanal A’da Mehmet Toprak’ın hazırlayıp sunduğu “A Plitik” programının konuğu oldu.

Katliam sırasında yaşadığı dehşet dolu dakikaları canlı yayında anlatan Yusuf Er'in söyledikleri karşısında duygularını gizlemeyen İnternethaber yazarı Özışık, sunucu Mehmet Toprak’ın, canı pahasına mağdurlara yardım etmeye ahdetmiş hayırsever gençlerin saldırıya uğradıktan sonra 2 defa polisi aradığını ancak polisin yardım etmek yerine telefonu yüzlerine kapattığını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti: “Çözüm sürecinin arkasında olmakla PKK’nın arkasında olmak çok farklı şeyler… Yıllarca bu ülkede Kürtlerin tamamı terörle suçlandı. Ülkenin batısında yaşayan sözde medeni insanlar, Kürtlerin tamamını terörist ilan etti…

“Yusuf’un Sözleri Beni Can Evimden Vurdu”

Yusuf’un sözleri beni can evimden vurdu. Peşlerinde yüzlerce insan, silahlarla, taşlarla kovalıyor, ama onlar elindeki eti bir mazluma, bir ihtiyaç sahibine yetiştireceğiz diye çocuklar elindeki poşeti atmıyor, alıp beraberinde götürüyor.”

Ölenlerin Müslüman Kürd Olmasında mı?..

Konuşmakta zorlandığı görülen Özışık, Gezi eylemlerinde katledilen Berkin Elvan öldürüldüğünde de çok üzüldüğünü belirterek, “Genç yaşta bir çocuğun ölmesi beni çok etkilemişti. Burada ölü yarıştırmıyoruz ama, -Berkin Elvan katledildiğinde- hani İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i, Diyarbakır’ı bir birine katan haysiyet cellatlarından, -bu gençler öldürüldükten sonra- çıt çıkmıyor. Neden sesleri çıkmıyor? Ölenlerin Müslüman Kürd olmasında mı, yoksa kendi emelleri uğruna bir davada can vermemesinden mi? Başka bir nedenle mi, bunu da toplumun iyi sorgulaması gerekiyor.” diye konuştu.

“Polisin Duyarsızlığı Beni Dehşete Düşürdü”

Polisin katliama maruz kalan gençlerin “Hawar - İmdat” çağrısına duyarsız kalmasının kendisini dehşete düşürdüğünü ifade eden Özışık, “Şunu rahatlıkla söyleye bilirim; Her halde yazılarında ve televizyon ekranlarında polisi en çok savunanlardan birisiyim. Tamamını bir kefeye koymak tabi ki mümkün değil ama, canınız ortada, arayacağınız tek ve son kurumu arıyorsunuz, ‘imdat’ diyorsunuz, telefonlar yüzünüze kapanıyor. Bu, “Sen ordaysan, Kurban eti dağıtıyorsan, o grubun içine kaldıysan, öleceksin!” gibi bir namla çıkıyor. Yani, ‘kusura bakma sen bize güvenme, bizden yana umudun olmasın.” diyor. Hakikaten insan ne diyeceğini bilmiyor.” diyerek polisin duyarsızlığının kendisini çok şaşırttığını ifade etti. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler