"Yüz yıldır arzuladığımız adalet ve huzuru bu sistemde görmedik"

"Yüz yıldır arzuladığımız adalet ve huzuru bu sistemde görmedik"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kitap ve Gençlik Topluluğu tarafından, düzenlenen Kutlu Doğum programında, yüz yıldır arzulanan adalet ve huzurun bu sistemde görülmediğine dikkat çekildi.

YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kitap ve Gençlik Topluluğu tarafından, "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

YYÜ Nihat Bayşu Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Ahmet Beyar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, ses sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan Mevlid-i Şerif'in ardından programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar M. Ali Ortaç, huzur, hak ve adaletin ancak Hz Muhammed'in (sav) örnek liderliğine uyularak, hakim olacağını dile getirdi.

"Hak ve adalet mücadelesi verenlerin cesur ve güçlü olmaları lazım"

Hak ve adalet mücadelesi veren devletlerin güçlü ve cesur olmaları gerektiğini ifade eden Ortaç, "Mazlumun hakkını zalimden alabilmek için güç lazım, cesur olmak lazımdır. Hakkın, adaletin mücadelesini vermek için cesur olmak lazım ama cesaret de yetmiyor, güçlü olmak da lazım. Allah Resulüne bakın, tek başına As Bin Vail'in kapısına varmıyor. Yanına başka kabilelerden de gençleri alıp, güçlü bir şekil zalimin karşısına dikiliyor. Öyle ise hak ve adalet mücadelesi verenlerin cesur ve güçlü olmaları lazımdır. Yoksa hakkını elde edemez ve adalet talep edemez. Adalet talep etse bile, mazlum ve mustazaf durumuna düşer." dedi.

"Hayatımızın her alanında adil olmamız lazım"

Öncelikle sosyal ve kişisel yaşantımızda adaletli olmamız gerektiğini söyleyen Ortaç, Hz Muhammed'in, "Nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz" hadisini hatırlattı.

Ortaç, "Madem Allah adildir ve adaletli olanları mükâfatlandıracak. Öyle ise hayatımızın her alanında adil olmamız lazımdır. Ticarette, mesleğimizde adil olmamız lazım ki sokaklarımıza, caddelerimize, devletimize, memleketimize adalet hakim olsun. Bizler adaleti kendi sosyal yaşantımıza ve kişisel yaşantımıza hakim kılmasak, adalet ülkeye hakim olmaz. Nitekim Allah Resulü, 'Nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz.' buyurmuştur. Öyle ise biz adil bir toplum olmaya çalışacağız ki Hz Muhammed'in adaletini kendine örnek almış, rehber almış liderler başımıza gelsin, idareyi ele geçirsin ve onunla Asr-ı Saadet devletini kendilerine model alsınlar. Bize de gerçek huzur ve adaleti yaşatsınlar. Bizi güven bunalımdan kurtarsınlar." şeklinde konuştu.

"Ümitvar olunuz!"

Devletler Hz Muhammed'in liderliğini örnek alındığı vakit, arzulanan hak ve adalete kavuşulunacağını söyleyen Ortaç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yüz yıldır arzuladığımız adalet ve huzuru bu sistemde görmedik. Tekrardan Asr-ı Saadet dönemini, Allah'ın dilediği şekilde hak ve adaletin hakim olması için hayatımıza adaleti hakim kılacağız. İnşallah adaletin ülkelerimize hakim olduğu günleri de göreceğiz. Ümitvar olunuz! Nitekim bin 480 senedir İslam bu günlere lidersiz ve devletsiz gelmiş ise birde düşünün Hz Muhammed'i örnek alan liderler olsa, Asr-ı Saadet dönemindeki devletini örnek alan bir devlet olsalar, o zaman emin olun İslam hakim olacaktır. Emin olun her hak sahibi de hakkına kavuşacak ve bütün insanlara eşit bir şekilde muamele edilecek ve adalete kavuşulacaktır."

Program, "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı şiir yarışmasından dereceye girenlere verilen ödüllerin ardından, okunan dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)  




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.