Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Batı’da ve Türkiye’de muhafazakârlık konulu panel

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Batı’da ve Türkiye’de muhafazakârlık konulu panel

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi paneller dizisinin 11’incisi Sosyoloji Bölümünün Batı’da ve Türkiye’de Muhafazakârlık paneli ile devam etti.

YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde açılış konuşması yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan fakülte olarak 11’inci panellerini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu hafta düzenlenecek iki panel ile paneller dizisini tamamlayacaklarını kaydeden Prof. Dr. Taştan, her panelin bir öncesindekine göre daha renkli geçtiğine inandığını belirtti.

Fakültedeki akademisyenlerin ve dışardan önemli isimlerin panellere katkı yaptıklarını söyleyen Taştan, "Sosyoloji Bölümü diğer bölümlerden farklı olarak kendi yapmış olduğu panellerle bunlara alışık bir bölüm. Üniversitemizde sadece Sosyoloji Bölümünün kendilerine kurgulamış oldukları bir etkinlik platformu var. Ben başka bir fakültede veya birimde görmedim. Sosyoloji Bölümü öğrencilerle sürekli etkileşim halinde olarak çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Sevgili öğrenciler, derslerin dışında inanın ki unutamayacağınız anılarınız bunlar olacaktır. Derslerin dışında üniversitenin evrensel tanımına da uygun olarak sizleri besleyebileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Taştan’ın ardından konuşan Sosyoloji Bölüm Başkanı ve panelin moderatörü Doç. Dr. Suvat Parin fakülte olarak önemli etkinliklere imza attıklarına dikkat çekerek bu etkinliklerle farklı disiplinlerden, kendi alanında uzman akademisyenlerin katıldığını ve dolu dolu bir yıl geçirdiklerini kaydetti.

Doç. Dr. Parin panelin diğerlerinden ayrılan yönünün “Muhafazakârlık” konusunun gündelik hayatın içinde yer alan, evde sokakta, kahvede, konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, “Bazen acımasızca eleştirilen, bazen kendimize korunak haline getirdiğimiz bir olguyu tartışacağız. Ben başta dekanımız ve panelistler olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım herkesin faydalanabileceği bir panel olur.” dedi.

Ardından Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bengül Güngörmez “Batı’da Muhafazakârlık” konulu bir sunum yaparken YYÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Duman ise “Türkiye’de Muhafazakârlık” hakkında konuştu.

Sunumlardan sonra panelistler soru-cevap kısmında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Doç. Dr. Parin ve Doç. Dr. Görmez’e katılım belgeleri Dekan Prof. Dr. Taştan tarafından verilirken Doç. Dr. Duman’a ise katılım belgesi kızı Aysel Duman tarafından verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.