Yüzüncü Yıl Üniversitesine 130 milyonluk yatırım

Yüzüncü Yıl Üniversitesine 130 milyonluk yatırım

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü'nde devam eden 5 proje nedeniyle kampüs alanının şantiye alanına döndüğünü söyleyen YYÜ Rektörü, 5 büyük projenin yaklaşık 130 milyon TL'ye mal olacağını açıklandı.

YYÜ Zeve kampüsünde devam eden Alle Yolu, merkezi yemekhane, kütüphane ve Mimarlık Fakültesi binasının bu yıl biteceğini bildiren YYÜ Rektörü Peyami Battal, en son spor kompleksi inşaatının da bitimiyle kampüs alanı olarak en iyi 3 üniversiten biri olacağını söyledi.

Konuya ilişkin İLKHA'ya  açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projenin yaklaşık 130 milyon TL maddi karşılığı olduğunu belirterek, projelerin Van Gölü’ne entegre olmasıyla YYÜ’nün tercih edilir ve yaşanabilir bir kampüsü olacağını ifade etti.

Bu yıl içinde Merkezi Yemekhane, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Alle Yolu ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi projelerini bitirmeyi planladıklarını söyleyen Battal, projeleri arasında olan spor kompleksini de 2017 yılının Temmuz ayında bitirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Rektör Battal, “Kampüs alanımıza baktığınız zaman, inşaat haline dönmüş olan bir şantiye görünümü görüyorsunuz. Şu anda projelerimizin 3 tanesini bu yıl itibariyle bitirmeyi düşünüyoruz. Diğerleri belki önümüzdeki yıla kalır ama onlar için de Bakanlıkla görüşüyoruz. Eğer müteahhit firma daha hızlı iş çıkarabilirse hızlı bitireceğiz. Bu yıl Eylül ayında Alle Yolu’nu ve yemekhanemizi bitireceğiz. Kütüphanemizde belki Kasım-Aralık aylarına sarkabilir ama onu da bitirmiş olacağız. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizi de inşallah bir iki ay içerisinde bitecektir. Yani 4 projemiz bu yıl içinde bitmiş olacaktır. 5'inci projemiz olan spor kompleksimiz çok büyük bir projedir. Bu spor kompleksimiz bu yıl bitme aşamasına gelmeyebilir ama önümüzdeki yıl Haziran-Temmuz aylarında inşallah onu da bitirmiş olacağız.” dedi.

5 büyük projeye kaç TL harcanacak?

Şu an yapımına devam ettikleri projelerinin yapımı tamamlandığında yaklaşık 130 milyon TL’nin harcanacağını açıklayan Battal, “Toplam 5 projemiz 120 milyon TL gibi bir maddi karşılığı var. Tabi projelerimiz bitme aşamasındayken buna ilave artırımlar gelebilir. Yani projelerimizin tümü 120-130 milyona inşallah bitmiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Üniversiteler arasında ilk 3'ün içinde yer alacağız”

YYÜ kampüsü olarak şu an devam eden projelerin özellikle Van Gölü’ne entegre olduğundan dolayı, Türkiye’deki üniversitelerin kampüsleri içinden en iyi ilk 3’ün içinde yer alacaklarını belirten Battal, “Kampüs alanı olarak Türkiye geneli üniversiteler arasında ilk 3 içinde olabileceğimizi düşünüyorum. Zaten dışardan gelip projelerimizi takip eden insanlarda bunun farkındalar. YYÜ kampüsü şu an itibariyle projeler bittiğinde Türkiye’de en önde gelen birkaç üniversite arasında olacaktır. Tabi bizim bir takım avantajımız var. Bu projeler denizimizle entegre olunca kampüsümüze ayrıca bir cazibe havasını da katmış oluyor. Bu yönüyle üniversiteler arasında en önde gelen kampüslerden olacaktır.” diye konuştu.

Projelerin YYÜ’ye katkısı ne olacak?

YYÜ’ye cazibe merkezi havası katacak olan projelerin bitimiyle üniversitenin hem öğrenciler tarafından, hem de akademik kadro bakımından daha çok tercih edilir ve daha çok yaşanabilir bir kampüs olacağına dikkat çeken Battal, “Bu projelerle beraber üniversitemiz daha yaşanabilir, daha da tercih edilir hale gelecektir. Öğrenciler bizi daha fazla tercih edecekler bu anlamda da puanlarımız oldukça yükselmiş olacaktır. Akademik kadrolarımızda çok ciddi bir sıkıntı yok, ancak daha uzun boylu ve daha tercih edilebilir bir üniversite haline gelmiş olacağız. Bu sayede akademik kadro sınırını, daha da güçlendirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemiz birçok alanda oldukça güçlüdür”

YYÜ kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen bir üniversite olduğunu söyleyen Battal, “Her üniversitenin öne çıktığı birçok alan var. Fakat Türkiye’de son dönemlerde özellikle butik üniversitelerden bahsediliyor, bu yeni kurulan üniversiteler arasında bizim gibi eski üniversiteler butik üniversite modeline çok uymaya biliyor. Zira YYÜ kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen bir üniversitedir. Tabi bu anlamda ‘belli alanda öne çıkalım’ derseniz diğer alanları da köreltmiş oluşunuz. Bizim üniversitemizin çok güçlü olduğu alanlar var. Örneğin Tıp da çok güçlüyüz, Eğitim Fakültesi’nde güçlüyüz, Fen Fakültesi’nden, Edebiyat Fakültesi’nden, Diş Hekimliği Fakültesi’nden, Ziraat ve Veteriner Fakültesi’nden çok güçlüyüz. Dolayısıyla burada bir alanı öne çıkaralım derseniz, üniversitenin diğer güçlü olan alanlarını da tabiri caizse engellemiş olursunuz. Buna rağmen üniversitemiz, 1982 yılında kurulmasıyla beraber birçok alanda gerek altyapısı itibariyle, gerek öğretim üyesi kapasitesiyle güçlü bir üniversite konumundadır.” dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.