Yüzyılın Anlaşması ve Bahreyn Çalıştayı genel grevle protesto ediliyor

Yüzyılın Anlaşması ve Bahreyn Çalıştayı genel grevle protesto ediliyor

Yüzyılın Anlaşması'nı ve Bahreyn Çalıştayı'nı protesto için bugün sabah saatlerinden itibaren Filistin'in dört bir yanında genel grev yapılıyor.

Bahreyn'de bu akşam başlayacak çalıştayda, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in Filistin davasını tasfiye planının ekonomiyle ilgili bölümünü sunması bekleniyor.

Gazze'de dükkânlar kepenklerini kapatırken, bankalar da açılmadı. Üniversitelerin, bakanlıkların ve mahkemelerin çoğunda işe ara verildi.

Milli ve İslami Gruplar İzleme Komitesi, bugün Bahreyn'de düzenlenecek çalıştayı protesto için Gazze Şeridi'nde genel grev yapılması, caddelere ve evlerin çatılarına siyah bayraklar asılması çağrısında bulunmuştu.

Komite yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi sakinlerinden resmi ve sivil düzeyde bugünkü greve katılmalarını ve grevin başarılı olmasını sağlamalarını istedi.

Bildiride ayrıca yarın Gazze kentinde UNRWA binasından Birleşmiş Milletler temsilciliğine kadar protesto yürüyüşü düzenleneceği ifade edildi.

Ramallah'ta bugün ve yarın işgal karşıtı etkinlikler planlanırken, Nablus'ta bugün Bahreyn Çalıştayı'nı protesto için büyük bir yürüyüş gerçekleştirileceği kaydedildi.

Batı Yaka'nın Beytüllahim kentinde de bugün Manama'da düzenlenen çalıştayın yürüyüşle protesto edileceği ve El-Halil'de de genel grev yapılacağı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.