YYÜ akademisyenleri darbe girişimini protesto etti

YYÜ akademisyenleri darbe girişimini protesto etti

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) akademisyenleri 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen ABD destekli darbe girişimini protesto etmek amacıyla, konvoy oluşturarak sert tepki gösterdi.

Van’da 15 Temmuz’da düzenlenen ABD destekli darbe girişimine tepkiler gelmeye devam ediyor. Van’da son 4 gündür ABD destekli darbe girişimi protesto edilirken, bugün YYÜ akademisyen kadrosuyla ilk olarak kampüsten konvoy oluşturarak  şehir merkezine kadar geldi.

Darbe girişimine konvoy, kornalı protestoyla Maraş Caddesi Soydan Kavşağı’na kadar geldi, ardından araçlardan inen akademisyenler cüppeleriyle Beşyol Meydanı’na yürüyüş yaptı.

İlk olarak YYÜ Rektörlüğü önünde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, 15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye için bir milat olduğunu belirterek, “Girişimin geri püskürtülmesi halkımızla beraber yazmış olduğumuz bir tarihin miladı olacaktır. Bu tarihte, halkın iradesini korumak ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu darbe girişimini savuşturmak için Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkmak suretiyle bu mücadele uğrunda canını seve seve vermeyi hedefleyerek, alana çıkan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

“Halk darbe girişimini ters düz etti”

Darbe girişiminin özellikle halkın önlediğine dikkat çeken Battal, “Artık buna inanıyoruz ki halk iradesini ve iradesine uzanan elleri çok sert bir cevapla kırdı. İnşallah ülkemizde bundan sonra böyle bir teşebbüs, tarihe gömüldü. Tabi ki milletimizin uçağıyla, tankıyla, topuyla milletimize yapılan utanç verici bu hareket hepimizi derinden üzse de şunu bir kez daha gördük ki, artık bizim insanımız bu tür girişimleri ters düz ediyor.” şeklinde konuştu.

YYÜ Yerleşkesinde konvoyla Valilik önüne gelen akademisyenler, burada Van Valisi İbrahim Taşyapan ile buluştu.

Valilik önünde bir açıklama yapan Taşyapan ise şu ifadeleri kullandı;  “Ülkemiz maalesef çok kötü günler yaşadı. Milletimizin kendilerine verdiği vergileriyle alınmış olan silahlarla, uçaklarla maalesef milletin kendisine doğrultuldu. Maalesef böyle bir şeyi daha önceki darbeler tarihinde de görmemiştik. Hem milletimize, hem millet meclisimize, ki orası milletin temsil edildiği yerdir, oraya ve milletimizin bizzat kendisine saldırıldı. Türkiye’nin tamamını ele geçirmek isteyen bir avuç azınlık, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, milletimizin onun çağrısına anında refleks vermesi, silahlı kuvvetlerimizin içerisindeki ana omurganın dik durması ve bütün bunların bir araya gelmesi zamanlamasıyla da püskürtüldü. Ama tarihimize de kara bir leke olarak, hainlerin bir kalkışması olarak, canilikte de cinayette de ne kadar ileri gidebileceklerinin bir göstergesi olarak tarihimize geçmiş oldu.” dedi.

“Birlik ve beraberliğimiz bir motivasyon oldu”

Konuşmasında darbe girişimine karşı ülke genelinde birlik ve beraberliğin önemine değinen Taşyapan, “Çok şükür birlik ve beraberliğimiz bir motivasyon oldu. Türkiye’nin her tarafında bütün vatandaşlarımız hiçbir siyasi ayrım gözetmeden sahalardadır. Üniversite de ilk günden beri hocamızın gayretiyle başında oldu. YYÜ camiasına duyarlılığından bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu tür şeylere girişecek olanlar artık milletin kararlılığını hesap edecekler.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.