YYÜ’de Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı yapıldı

YYÜ’de Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı yapıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilgisayar Birimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) tarafından “Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı” yapıldı.

YYÜ yeni Web sayfasının tanıtıldığı toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin bilimsel anlamda dünya sıralamasında bin 327, Türkiye sıralamasında ise 23’üncü olduğuna dikkat çekti.

Tanıtım toplantısına YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Prof. Dr. Ahmet Fayik Öner, dekanlar, yüksek okul müdürleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin uluslararası alana internet ile açıldığını ifade ederek, “Üniversitelerin, kurumların, şirketlerin kendilerini ifade etmeleri için internet kullanılıyor. Kendini internet üzerinden ifade eden tüm kesimler dünyada daha etkin olanaklara sahip oluyor. Üniversitemizin de bu anlamda ne kadar etkin olduğunu sizler de görüyorsunuz.” dedi.

Üniversitenin dünya ve Türkiye’deki sıralaması hakkında da bilgi veren Rektör Battal, “Bizim bilimsel anlamda dünyadaki sıralamamız bin 327, Türkiye’deki sıralamamız ise 23’tür. Bu sırayla birçok büyük üniversiteyi arkamızda bırakmış durumdayız. Web sitemiz artık uluslararası düzeyde de ulusal düzeyde de çok dikkat çeken bir niteliktedir. Bunu bizim dışımızda da herkes çok iyi görebiliyor. Yeni faaliyetlerimizle beraber inşallah sıralamada daha iyi yerlerde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Web sayfasının günlük kullanıcı sayısının 30 bin olduğunu ifade eden Battal şunları söyledi: “Günlük ortalama 5 bin online kullanıcımız var. Bunun dışında mobil olarak 2 bin kullanıcımız bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi üniversitemizin tüm alanlarında Wifi ağı  bulunmaktadır. Wifi hizmeti Türkiye’de birçok üniversitede bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz ve personelimiz Wifi üzerinden bağlantı yapamadıkları zaman bizleri uyarıyor. Üniversitemiz bu şekilde dinamik bir internet kullanıcısı potansiyeline sahiptir.” şeklinde konuştu.

YYÜ Rektör Danışmanı ve BBAUM Müdürü Doç. Dr. Eray Çelik ise çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Biz bir mirası devraldık. Bir alt yapıyı devraldık. Yüzdelik olarak önemli bir büyüme gerçekleştirdik. Ancak bu yeterli değil daha fazla büyümemiz gerekiyor. Üniversitemizin akademisyenlerinin büyüme anlamında bize katkıları çok oldu. Bu anlamda başta akademisyenlerimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rektör hocamız her zaman bize inandı, biz de gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. Görevi devretmeye hazırlanıyoruz ve inanıyorum ki yeni ekip çok daha başarılı olacaktır.” Dedi.

Bu konuşmanın ardından “Bilişim Sistemleri Altyapısı” hakkında sunum yapan Doç. Dr. Çelik üniversitenin yeni web sayfasının bugün itibariyle yayında olacağını belirtti.

Çelik’in konuşmasının ardından Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. İsmail, Prof. Dr. Adem Kalınlı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Emin Demirörs birer sunum yaptı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.