Z kütüphaneler okullara zenginlik katacak

Z kütüphaneler okullara zenginlik katacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, Z kütüphanelerin okullara zenginlik katacağını söyledi.

Türkiye genelinde milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini karne alarak tamamladı. Gaziantep’te de öğrenciler, bir dönemlik çabalarının karşılığı için okullarına giderek, karnelerini ve başarı belgelerini alıp tatil sürecine başlamış oldular.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte Gaziantep Valisi Davut Gül de öğrencileri karne gününde yalnız bırakmayarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Gül, Şehitkâmil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ile birlikte öğrencilerin karnelerini dağıtarak kol saati hediye ettiler.

Vali Gül, burada yetenekleri ile engellerini aşan ve Güzel Sanatlar Lisesinde de okumaya hak kazanan görme engelli öğrenciler Göktuğ Arin ve Bayram Şivka'ya karnelerini vererek başarılarından dolayı altın hediye etti.

Karne dağıtım töreni sonrası da öğretmenlerle bir araya gelen Vali Gül, öğretmenlerle bir süre sohbet ederek göstermiş oldukları fedakâr çalışmalar için de teşekkür etti. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisini dinleyerek sergiyi de gezen Gül, katkısı olan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

“Z kütüphaneler okullara zenginlik katacak”

Güzel Sanatlar Lisesi programının ardından Gaziantep Valiliği, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi işbirliğiyle okullara yapılacak olan Z-Kütüphane protokolü imzalandı. İmzalan bu protokole göre Z-Kütüphanelerin 30'unu Şahinbey Belediyesi ve 30'unu ise Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Gül, Z kütüphanelerin okullara zenginlik katacağını ifade etti.

Gaziantep’te hayırseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin eğitime verdikleri bu desteklerin takdire değer olduğunu kaydeden Vali Gül, “Gaziantep’in hangi mahallesine giderseniz gidin mutlaka bir hayırseverin, bir sivil toplum kuruluşunun ismini görürsünüz. Yerel yönetimlerin eğitimi sahiplenmesi, başarılı öğrencileri ödüllerle motive etmesi hiç şüphesiz şehrimizin eğitimini bir adım daha ileriye götürecektir. Z kütüphaneler ile 60 tane daha okulumuzun kütüphane sorununu çözmüş oluyoruz. Her okulumuzda kütüphanelerimiz mevcut ama Z kütüphaneler zenginleştirilmiş, yeni nesil kütüphaneler.  Yöntem de çok güzel.  Sadece kendisi yapmıyor Milli Eğitim Bakanlığımızın da bu işi yapmasına teşvik etmek için yarı yarıya yapıyorlar. Allah hayırlı etsin.” dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise Z kütüphanelerin, diğer kütüphanelere göre içerik olarak daha bir zengin olduğunu ve protokol kapsamında ilk etapta Şahinbey ilçesindeki 60 okulun içerisine Z kütüphane yapılacağı bilgisini verdi.

Mete, “Bugün hem karne dağıtım töreni yaptık hem de Şahinbey Belediyemiz ile yaptığımız kültürel, sosyal faaliyetlerin en önemlerinden bir tanesi olan okullarımıza Z kütüphane ve okul kütüphanesi kazandırma projesinin işbirliği protokolünü imzalıyoruz. Bu protokolü, Bakanlığımız, Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve belediyemiz ile birlikte yapıyoruz. Z kütüphane dediğimiz husus ise zenginleştirilmiş kütüphane anlamındadır. İçerisinde her türlü bilgiye ulaşabileceğimiz, teknik alt yapının yanında öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu diğer materyallerin de bulunduğu hem kurulumuyla hem de içeriğiyle gerçekten zenginleştirilmiş bir kütüphane. Bu anlamda da Şahinbey Belediyemiz ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa olarak 30'u Şahinbey Belediyemiz tarafından 30'u Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Z kütüphane hayata geçirilecek. Şahinbey ilçesi sınırı içerisinde kalan tüm okullarımızda biz Z kütüphanesi hayata geçirmiş olacağız. Bu konuda olduğu gibi birçok konuda bize destek veren başta Şahinbey Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eğitim ve başarıyı desteklediklerini belirterek, bu kapsamda okullarda Z kütüphanelerin oluşması içinde destek vereceklerini belirtti.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığını anımsatan Tahmazoğlu, tüm öğrencilere başarılar dileyerek, emek veren tüm öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

Şahinbey Belediyesi olarak eğitim ve başarıyı desteklediklerini belirten Tahmazoğlu, “Bu güne kadar da karne alan tüm ilkokul ve ana sınıfında okuyan 112 bin öğrencimize beslenme kabı hediye ettik ve yine başarılı olan 20 bin ortaokul ve lise öğrencilerimize kol saati hediye ettik. Burada bizim amacımız başarıyı teşvik etmek. Bu vesileyle karne alan tüm öğrencilerimiz kutluyorum ve bu ara tatili iyi bir şekilde geçirmelerini diliyorum." diye konuştu.

Okumanın önemine de değinen Tahmazoğlu, ilçe genelinde kitap okuma yarışması düzenlediklerini ve yarışma kapsamında sınav düzenlediklerini, sınavda da okullarında dereceye giren öğrencileri umre ile ödüllendirdiklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Davut Gül, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu arasında 60 Z Kütüphane protokolü imzalandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki karne dağıtım törenin ardından Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçerek buradaki öğrencilerin de karnesini verip kol saati hediye etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler