Zabıta memurlarının darp edilmesine tepki

Zabıta memurlarının darp edilmesine tepki

​Gaziantep’te yolcu taşımacılığı yapan bir sürücünün durak dışı yolcu indirip bindirdiği için kendisini uyaran zabıta memurlarını darp etmesi kınandı.

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Gaziantep Şubesi 2 gün önce otogarda denetim yapan zabıta memurlarının taş ve sopalarla darp edilmesine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Gaziantep Zabıta Daire Başkanlığı önünde toplanan Bem-Bir-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri ve zabıta ekipleri, 2 gün önce otogarda denetim yapan zabıta memuru Mehmet Çomak ile Abdullah Yıldız'ın taş ve sopalarla darp edilmesine düzenledikleri basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Bem Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Serkan Özatıcı, özel bir taşıma firmasının personelleri tarafından gerçekleştirilen sözlü ve fiziki saldırıyı kınadıklarını belirtti.

 “Bem Bir-Sen olarak biz zabıta sokakların insafına bırakılamaz” diyen Özatıcı, “Her gün 200 kanunu takip etmek zorunda olan zabıta, aldığı sorumluluk gereği görevini yerine getirirken hakaret, darp ve yaralanma gibi durumlara maruz kalmaktadır. Zaman zaman görevi başında bu sorumluluğu canıyla ödemektedir. Artık yaşanan bu olaylara bir ‘dur’ deme vakti gelmiştir. Zabıta çalışanlarının koruma güvencesine ivedilikle kavuşturulması gerekmektedir. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ceza almaları için haklarında yasal süreç başlatılması ve bu sürecin de caydırıcı bir sonuca ulaştırılmasının kamu vicdanı açısından kaçınılmaz olduğunun altını çiziyoruz. Zabıta görevlisi çalışanlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”dedi.

Memur-Sen ve Bem Bir-Sen olarak her zaman zabıta çalışanlarının yanlarında olduklarını ifade eden Özatıcı, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

açıklamaya, Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve Bem Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Serkan Özatıcı, Hak-İş Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Geçer ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım ve zabıtalar katıldı.

Olay, 2 gün önce Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin önünde meydana geldi. İddialara göre, zabıta memuru Mehmet Çomak ile Abdullah Yıldız, Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde yolcu alıp indiren minibüslere yönelik yapılan denetimde, Yavuzeli ilçesine yolcu taşıyan firmaya ait minibüsün sürücüsü otogarın önünde yolcu alıp indirmemesi konusunda uyarıldı.

Yapılan uyarının ardından zabıta ekipleri ile tartışan minibüs sürücüsü ve yanındakiler, zabıta memuru Mehmet Çomak ve Abdullah Yıldız'a taş ve sopayla saldırdı. Saldırı sonucu Çomak ve Yıldız başlarına aldıkları darbeler sonucu yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı zabıta memurlarından Yıldız'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.