Zahide nine torununun torununu gördü video foto

Zahide nine torununun torununu gördü video foto

Diyarbakır’da torununun torununu gören 101 yaşındaki Zahide nine, birçok savaş ve kıtlık görmesine rağmen bugünlere gelmesinin Allah’ın takdiri olduğunu ifade etti.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde yaşayan 101 yaşındaki Zahide Zeren, torununun torununu gördü. Zahide nine, birçok savaş ve kıtlık görmesine rağmen bugünlere gelmesinin Allah’ın takdiri olduğunu ifade etti.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası münasebetiyle kendisini ziyaret ettiğimiz asırlık çınar, duygu ve düşüncelerini anlattı.

Yaşamından kesitler anlatan Zahide nine, Hazro ilçesinin Terdöken (Şikefta) köyünde doğup büyüdüğünü söyleyerek, köyünün 90’lı yıllarda aileler arasında çıkan kan davalarından dolayı dağıldığını ifade etti.

1915 doğumlu Zahide nine, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı, Türkiye’nin Kuruluş Savaşı, darbe dönemleri dahil birçok olaya tanıklık etti.

“Torunlarımın torunları, hatta onların da çocukları şimdi Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşamını sürdürüyor”

Torunlarının sayısını bilmediğini dile getiren Zeren, yüzlerce torununun içinde ismini dahi bilmediği torunlarının olduğunu söyledi.

Zeren, “Köyde hayvanlarım vardı, otlatırdım. Onlardan aldığım, süt ile peynir, yağ, torak yapardım. Arazilerim vardı, üzüm eker, toplardık. Kış için sucuk, pestil, pekmez yapardık. Öylece geçinip giderdik. Günler geçti, hayat zor oldu. Eskiden hayat güzeldi. Şimdi hayat zordur. Cehaletleri nedeniyle bütün akrabalarım birbirine düştü, kan döküldü. Siyasi olaylar da oluyordu. Şimdi çocuklarım, torunlarım, torunlarımın torunları, hatta onların da çocukları Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşamlarını sürdürüyor. Bana da en küçük kızım bakıyor. Onun da torunu var.” ifadelerini kullandı.

“Hem Müslüman hem de insan olmamız hasebiyle ona ölümüne kadar bakacağız”

Zeren’in en küçük kızı Vesile Bilge ise kendilerinin Müslüman oldukları için annelerini huzurevlerinde başkalarının eline terk edemeyeceklerini belirterek, “Annemin yemesi içmesi, ihtiyaçları dahil hepsi yardımımızla oluyor. Çünkü fiziki rahatsızlıkları ile beraber unutkanlık da yaşıyor. Hem bir Müslüman olmamız hasebiyle hem de insan olmamız hasebiyle ona ölümüne kadar bakacağız.” dedi.

Zeren, şimdilerde ise en küçük kızının torunları ile zaman geçiriyor.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler