“Zalimin zulmüne mümin seyirci kalmamalı”

“Zalimin zulmüne mümin seyirci kalmamalı”

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Sait Yaz, Cuma Hutbesinde son dönemlerde yaşanan bombalı saldırılarda hayatını kaybeden sivil vatandaşlara dikkat çekerek, saldırıyı yapanları lanetledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii’de kılınan Cuma namazında verilen hutbede İmam-Hatib Mehmet Sait Yaz, son dönemlerde sivillerin de hedef alındığı bombalı araç saldırılarına değinerek saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında halkın vermiş olduğu tepkinin benzerini, PKK’nin bombalı saldırılarına karşı da vermesi gerektiğine dikkat çeken Yaz,  “15 Temmuzda Müslümanlar sokaklara çıkmasaydı, Allah yardım etmezdi. Vallahi dualarla hiçbir şey olmazdı. Allah diyor, siz kalkarsınız ben yanınızdayım. Zalimin zulmüne, mümin seyirci kalmamalı; zalim babası da olsa, oğlu da olsa, kardeşi de olsa. Babanın aleyhine de olsa haktan yana hakkı söyle. Okuduğum hadiste efendimiz diyor ki; ‘Hakka karşı dilsiz kalan dilsiz Şeytandır.’ Kıyamet kopuyor hiç bir tepki yok, o zaman senin Allah'tan hiçbir şeyi bekleme hakkında yok.” dedi

Sosyal medya üzerinden saldırılara karşı yapılan cılızı tepkileri eleştiren Yaz, “Duyarlı olanlarımız hemen facebookunu açıyor ‘patlamada ölenlere rahmet kalanlara başsağlığı dilerim’! Utan be utan! Bu mudur senin tepkin? Dilin mi kurudu, kimden korkuyorsun? Niye o yazında demiyorsun ki; bunu yapana Allah lanet etsin, lanet olsun. Çocuğu öldüreni Allah kahretsin, kadını öldüreni Allah kahretsin, araçları patlatanlara Allah lanet etsin.” ifade etti.

Yaz, son olarak şunları söyledi, “Bu mudur Müslümanlık. Senin oğlun da oradan geçer hanımın da oradan geçer. O düğmeye basan adam, senin annen de oradan geçebilir, senin amcan da oradan geçebilir. Behey zalim, 10 ton patlayıcıyı sen nasıl patlatıyorsun? Müslümana karşı, vatandaşına karşı, arkadaşına karşı, nasıl yapıyorsun bunu? Evet, Allah Cümlemizi zalimlerin oyuncağı olmaktan muhafaza etsin inşallah.” (Hüseyin Genel, Emrah Deniz- İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler