Zalimler mabetlerin masuniyetini bir kez daha ihlal etmiştir

Zalimler mabetlerin masuniyetini bir kez daha ihlal etmiştir

​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, siyonist işgalcilerin namazı kılanlara yönelik saldırılarına ilişkin, "Gözü dönmüş zalimler insanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayarak mabetlerin masuniyetini bir kez daha ihlal etmiştir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, siyonist işgalcilerin, Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak saldırıları tel'in etti.

Peygamberler diyarına, insanlığın ortak mirasına, mabetlere yapılan tecavüz karşısında dünya kamuoyunu ahlakın ve hukukun gereğini yerine getirmeye davet eden Erbaş, "Dün işgalciler tarafından Mescid-i Aksa’nın harim-i ismeti çiğnenerek imamlara ve ibadet eden masum sivillere saldırılmıştır. Gözü dönmüş zalimler insanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayarak mabetlerin masuniyetini bir kez daha ihlal etmiştir. Camide ibadet eden insanlara ve din görevlilerine saldıracak kadar azgınlaşan zalimleri şiddetle tel’in ediyorum." dedi.

Erbaş, "Elbette bütün zalimler kendi yaktıkları ateşin kurbanı olmuştur ve tarih, nice zorbanın helak oluşuna şahittir. Önemli olan, zulmün ve haksızlığın karşısında kimin hangi tavrı takındığıdır. Peygamberler diyarına, insanlığın ortak mirasına, mabetlere yapılan tecavüz karşısında; bütün din ve inanç mensuplarının, vicdan sahiplerinin, insan hak ve onuruna saygı duyanların sessiz kalması düşünülemez. Bunun için başta Yahudi ve Hristiyanlar olmak üzere dünya kamuoyunu ahlakın ve hukukun gereğini yerine getirmeye, gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyorum. Aksi halde zulme sessiz kalanlar da insanlığın vicdanında ilelebet mahkûm olacaktır." ifadelerini kullandı.

Erbaş, açıklamasının sonunda, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman mazlum Filistin halkının yanındadır ve onlara her türlü desteği vermeye devam edecektir. Başta Mescid-i Aksa’nın imamları olmak üzere hain saldırılarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler