" Zalimlerin kararları bizi asla korkutmaz"

" Zalimlerin kararları bizi asla korkutmaz"

Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinin de içinde bulunduğu idam kararlarından sonra bir bildiri yayımladı.

KAHİRE -  Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Mısır cuntasının aralarında Müslüman Kardeşler Cemaati’nin mürşidi Muhammed Bedii, Muhammed Biltaci  ve Safvet Hicazi’nin bulunduğu diğer 11 kişiye  verilen idam cezaları ile ilgili bir bildiri yayımladı.

 

Yayımlanan bildiride, Müslüman Kardeşler Cemaati zalimlerin hükümlerinin kendilerini asla korkutmayacağını belirtti.

 

Müslüman Kardeşler’in resmi sitesinde yayımlanan bildiride, “Zulüm dairesine bir tane daha eklendi. Mısır’ın kanaat önderlerinden oluşan 14 kişinin dosyası müftünün önüne gönderildi. Görülen o ki darbecilerin kana susamışlığı dinmedi. Öldürdükleri binlerce kişinin kanı onları doyurmadı. Bu 14 kişi Mısır’ın kanaat önderlerinden ve ender şahsiyetlerindendir. Dr. Muhammed Bedii Dr. Muhammed Biltaci Dr. Basim Avde Dr. İsam Üryan Dr. Safvet Hicazi gibi eşine az rastlanır şahsiyetlerdir. Bu kararı veren hâkimler intikamcıların maşası olmayı kabul ettiler. Hiçbir delil olmaksızın ve savunmaları dinlenmeksizin idam kararını verdiler ve dosyaları müftüye gönderdiler.” Dendi.

 

“Halk silahlansın yeni bir Suriye olsun”

Mısır halkının silahlanması için çaba harcandığına dikkat çekilen açıklamada,  “Mısır’ın yeni bir Suriye olması için uğraşıyorlar.  Şüphesiz darbeciler bu kararları susturmak ve boyun eğdirmek içindir. Halkı öfkelendirip silahlanmasını sağlamaktır. Ta ki Mısır yeni bir Suriye olsun. Öte taraftan da bu idam kararları İslam düşmanlarına kurban edilen hediyeler olmuştur. Fakat şunu bilsinler ki darbeye ilk günden beri barışçıl yollarla mücadele eden bu halk hiçbir şeyden korkmayacaktır. Ve çok yakında Allah’ın izni ile gasp edilmiş haklarını alana dek bu böyle devam edecektir. İşte o zaman halk zalimlerden ve onların işbirlikçilerinden kısasını alacaktır.” İfadelerine yer verildi. (Fatih Varol İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.