Zamanın olmazsa olmazı medreselerdir

Zamanın olmazsa olmazı medreselerdir

İttihadu’l Ulema’nın düzenlediği 2’inci Kürdistan Âlimleri Buluşması’na katılan bayan müderrisler, medreselerin gerekliliğine dikkat çekti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından bu yıl 2’nci düzenlenen Kürdistan Âlimleri Buluşması’nda İslam âleminin sıkıntıları dile getirilikken programına katılan ve İLKHA'ya konuşan bayan müderrisler, medreselerin gerekliliğine dikkat çekti.

Diyarbakır’da bulunan İttihadu’l Ulemanın Genel Merkez Binası’nda bulunan konferans salonunda yapılan buluşmaya Batman’dan katılan İttihadu’l Ulema Üyesi Talibe Balur, medreselerin desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

Kadın düzelirse toplum da düzelir”

Balur, “Bizler toplumun gidişatını gördük, kadının İslam toplumundaki yerini de biliyoruz. Küfür milleti de bunu bildiği için kadınları yozlaştırmaya ve İslam’dan uzaklaştırmaya çalışıyor. Biz inanıyoruz ki, eğer bizim kadınlarımız İslami ilimler ile donatılırsa Asr-ı Saadet’teki kadınların ahlakını yeniden topluma aşılarız. Çünkü toplumu yetiştiren bir kadındır. Eğer kadın düzelirse toplum da düzelir. Bu yüzden bizler medreselerin gerekliliğine inanıyoruz. Bu yolda da elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bizim bu toplumdan isteğimiz, bu medreselerin desteklenmesi ve gençlerimizin İslami ilimle donanması için bizlere yardımcı olmalarıdır. Kız öğrencilere dönük medreselerimiz de var. Biz inanıyoruz bu, tüm ülkede desteklenirse ve bu medreseler daha da çoğalırsa çok daha iyi olur. Şu an medrese sayılarının az olduğu kanaatindeyiz.  Eğitimin temel taşı aile olduğundan anne ve babalara evdeki eğitim yetersiz olduğunu ve medreselerde çocuklarımızın eğitimin desteklememiz gerekir.” dedi.

“Seydalarımız ümmetin kurtuluşu için bu medreseleri açıyor”

Bu buluşmaların kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Eğitimci Selma Altun ise “İslam âleminin yangın yerine döndüğü bir zamanda seydalarımızın böyle güzel bir şeyi başarmaları bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Herkes başka şeylerle uğraşırken seydalarımız ümmetin kurtuluşu için ve insanların uyanması için gerekli olan medreseler açmaları, böyle programlar tertiplemeleri hakikaten bizler için çok önemli ve bizleri çok mutlu ediyor. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun ve hayırlarını kabul etsin. Rabbim muvaffak eylesin inşallah.” dedi.

“Medreseler bu zamanın olmazsa olmazlarındandır”

“Medreseler kesinlikle gereklidir.” diyen Altun, “Böyle bir zamanda olmazsa olmazlardandır. Çocuklarımızı evde tutamıyoruz, ya okula gidecekler ya da medreselere. Okul ortamlarının bugün nasıl olduğunu hepimiz biliyor ve görüyoruz. O yüzden medreseler kesinlikle gereklidir. Çocuklarımıza medreselerde hem fenni ilimleri hem de dini eğitimleri öğreterek inşallah topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Onları okula göndererek sadece dünyalarını kurtarmaya çalışıyoruz ama başka bir yönden ahiretlerini tehlikeye atıyoruz. Bu yüzden kesinlikle çocuklarımızı medreselere göndermemiz lazım.” diye konuştu.

“Medreselere maddi ve manevi destek vermemiz gerekir”

Medreselere maddi veya manevi destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken Altun, “Eğer bu konuda birbirimize yardımcı olursak Allah bu feraseti görmeyi nasip eyler ve çocuklarımıza da yardımcı olmayı nasip eylesin inşallah. Çünkü gerçekten bu bir ihtiyaçtır. Bu sadece bizim yükümüz değildir aynı zamanda tüm toplumun sorunudur. Toplumun el birliğiyle bu işleyişin devam etmesi lazımdır. Hepimiz elimizi bu taşın altına koyarsak Allah’ın izniyle çok güzel şeyler başaracağız.” dedi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler