“Zararlı maddelere karşı kurtuluş savaşı başlatılmalı”

“Zararlı maddelere karşı kurtuluş savaşı başlatılmalı”

Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Güllüoğlu, zararlı maddelere ve alışkanlıklara karşı bir kurtuluş savaşının başlatılması gerektiğini söyledi.

Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Güllüoğlu,  zararlı alışkanlıklar konusunda İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.  Devletin kumarı yasal olan ve olmayan şeklinde ikiye ayırdığını, bunun da yanlış olduğunu dile getiren Yeşilay Başkanı Güllüoğlu, devletin zararlı alışkanlıklara öncülük etmemesi gerektiğini söyledi.

“Sigara, dünyanın başına musallat olmuş büyük bir beladır”

Zararlı alışkanlıklarla mücadele etmenin kolay olmadığını dile getiren Güllüoğlu, “Çünkü bu bağımlılıklar aslında bir zihin hastalığıdır. Mücadele edilmesi ve tedavi edilmesi gereken bir beyin hastalığıdır. Bu sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı ilgilendiren bir sorundur. Bugün tabiri yerindeyse zararlı maddelere ve alışkanlıklara karşı bir kurtuluş savaşı başlatılması gerektiği kanaatindeyim. Özellikle biz; sigaranın bu yaşadığımız asırda dünyanın başına musallat olmuş büyük bir bela olduğunu görüyoruz, düşünüyoruz.” dedi.

“Dizilerde alkol reklamı yapılıyor”

Yeşilay Başkanı Güllüoğlu, sözlerine şöyle etti; “Bugün özellikle bölgemizde adını ne koyarsanız koyun bir çatışma yaşandığı bir gerçektir. 30 yıl içerisinde resmi ağızdan verilen rakamlara göre; 40 bin insanı kaybetmiş durumdayız. Ama sadece sigaradan kaybettiğimizin insan sayısı yılda 100 bindir. Alkolizm ise başını almış gidiyor ve bütün gençler alkolizme biradan başlıyor. Hatta zaman zaman reklam yasakları delinerek özellikle dizilerde alkolün reklamı, sigaranın reklamı yapılmaya çalışılıyor.”  

“Devlet kumarı meşrulaştırıyor”

Devletin kumarı yasal olan ve olmayan şeklinde ikiye ayırdığını kaydeden Güllüoğlu, “Özellikle yılbaşı gecelerinde veya önemli günlerde devlet eliyle Milli Piyango gibi çekilişlerin yapılması maalesef kumarı meşru bir hale getirmektedir. Yani kumarı şuan yetkililer ikiye ayırmış durumda; Yasal olan kumar, yasal olmayan kumar. Bu son derece yanlış bir tasniftir. Bunun farkına varmalıyız. Devlet bu işe öncülük etmemesi gerektiği kanaatindeyiz.” dedi.

“Sadece meclisten kanunun çıkması yetmiyor”

Sigara yasaklarının her yerde delinmeye çalışıldığını ve yeteri kadar denetimlerin yapılmadığını aktaran Güllüoğlu, yetkililerin bu işi daha fazla ciddiye almaları gerektiğini ifade etti. Güllüoğlu,  “Yani sadece meclisten kanunun çıkması yetmiyor. Bu kanununda her yerde uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.  Üzülerek şunu ifade edeyim; eğer denetime gidenler eğer devlet büyükleri eğer işin başındakiler bağımlı iseler herhangi bir maddeye alkole veya tütüne veya kumara vatandaşı bu açıdan sakındırması bunları önlemesi neredeyse imkânsız hale gelecektir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.