Zarif'ten ABD'nin müzakeresine ilişkin açıklama

Zarif'ten ABD'nin müzakeresine ilişkin açıklama

İran Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, Amerika’nın Tahran’a saygı duyacağı zamana kadar İran'ın, Washington ile müzakere etmeyeceğini söyledi.

ABD'nin özel bir televizyon kanalına konuşan İran Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, Amerika Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesindeki taahhütlerine bağlılıkla Tahran’a saygı duyacağı zamana kadar, İran’ın Trump yönetimi ile müzakere etmeyeceğini dile getirdi.

Zarif, Washington’un bölgedeki askeri varlığını güçlendirerek, tehlikeli bir oyun oynadığını belirtti.Zarif, Amerika’yı bölgeye uçak gemisi ve bombardıman uçakları göndermekle eleştirerek, ‘’Küçük bir bölgede bu kasar askeri teçhizatın varlığı kendi başına olaylara müsait durum yaratmakta ve bundan dolayı ihtiyatlı davranılmalı, Amerika çok çok tehlikeli bir oyun oynamakta.‘’ dedi.Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekildiğini belirten Zarif, İran’ın iyi niyetli davrandığını ve ahde vefası olanlarla müzakere etmek istediğini söyledi.İran’ın tehditlere teslim olmayacağını vurgulayan Zarif, ‘’İran hiçbir zaman baskı altında müzakere etmez, İranlıları tehdit edip sizinle işbirliği yapmalarını bekleyemezsiniz. İşbirliğinin yolu saygı ile olur, tehdit ile değil. İran, Amerika’nın Tahran’a saygı duyacağı zamana kadar Washington ile müzakere etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.