Zarif'in ABD'li senatörle görüşmesine İran'dan açıklama

Zarif'in ABD'li senatörle görüşmesine İran'dan açıklama

​İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, ABD hükümetiyle bağlantısı olmayan seçkin isimlerle görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Dışişleri Bakanı Zarif'in bir ABD'li senatör ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında açıklama yaptı.

Musevi, "Yaklaşık 20 yıldır İran İslam Cumhuriyeti politikalarını aydınlatmak için kongre üyeleri (hükümet yetkilisi olarak sayılmayan ) ile ABD hükümetiyle bağlantısı olmayan seçkin isimlerle görüşmeler yapılmaktadır." dedi.

Musevi, "Bu tür görüşmelerin amacı, ‘B Takımı’ gibi baskı gruplarının Amerikan siyasi topluluğu ve kamuoyu üzerindeki etkisini önlemektir. Bu nedenle aşırılık yanlısı kişilerin tepkisini çekiyor." ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı "B takımı" olarak adlandırıyor.

Zarif, Pompeo ile telefon görüşmesini reddetti.

Öte yandan Reuters'e konuşan Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile telefon görüşmesini reddetti.

Pompo'un İran hakkında konuştuğu her defasında kendisine saygısızlık yaptığını ifade eden Zarif, 'Neden Pompeo'nun aramasına yanıt vermeliyim?' diye kaydetti.

Reuters'de yayınlanan haberde İran ve ABD dışişleri bakanlarının şuana kadar doğrudan görüşmedikleri belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da İran'la görüşme zamanı gelince her türlü aracı kullanacaklarını dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.