Zekeriya Yapıcıoğlu Aysu ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Zekeriya Yapıcıoğlu Aysu ailesine taziye ziyaretinde bulundu

​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslami kimliğinden dolayı 17 yıldır cezaevinde bulunan Yusufî mahkum Yunus Aysu’nun vefat eden annesinin taziyesine katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  beraberindeki heyetle birlikte İslami kimliğinden dolayı 17 yıldır cezaevinde bulunan Yusufî mahkum Yunus Aysu’nun vefat eden annesi Hacire Aysu’nun (70),   taziyesine katıldı.

Yapıcıoğlu, taziye sahiplerine baş sağlığı temennilerinde bulunarak taziye evinden ayrıldı. Yaptığı ziyaretle ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Yapıcıoğlu, birçok anne-babanın Yusufî mahkum çocuklarını görmeden vefat ettiğini söyledi.

"Bunun son örneği Hacire ablamız oldu. Allah rahmetiyle muamelede bulunsun." diyen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Adliye koridorlarındaki çektikleri acılar, yıllardır çektikleri hasretler ve maalesef bu zulmün bittiğini göremeden dünyaya veda ettiler. Sevdiklerini geride bırakıp gittiler. Bugün işte oğlu Yunus gelmiş, buraya akrabalarıyla birlikte taziyeleri kabul ediyor. Fakat iç acıtıcı olan, vicdanları yaralayıcı olan şey şu ki; pek çok kişi kumpaslar sonucu ceza aldığı net bir şekilde anlaşılmasına rağmen, o zalim örgütün kendi önünü açmak için pek çok kişiyi mağdur etmesi açık bir şekilde biliniyor olmasına rağmen, cinayet işlemeye vardıracak kadar gözünü kararttığı bilinmesine rağmen, bu zulümlerin ortadan kaldırılması konusunda herhangi bir adım atılmıyor."  

Yaşanan zulümlere seyirci kalındığını vurgulayan Yapıcıoğlu, "Zulme rızada zulümdür, zulmün devamına rıza göstermekte zulümdür. Zalime ceza vermek yetmez, mazluma hakkının iade edilmesi gerekir özgürlüğünün iade edilmesi gerekir. Sabırla bunu bekliyoruz fakat gittikçe bu konuda ümitler tükeniyor eğer ümitler tükenirse o zalimlere beddua edildiği gibi zulme seyirci kalanlara da beddua edilmesine ramak kaldı diyebilirim." ifadelerini kullandı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler