Zekeriya Yapıcıoğlu, Çınar'da seçim bürosu açtı

Zekeriya Yapıcıoğlu, Çınar'da seçim bürosu açtı

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP’nin seçim öncesi korku psikolojisi oluşturmaya çalışmasına tepki göstererek, “Bizim olduğumuz yerde kimse kimsenin başına kıyameti koparamaz.”dedi.

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Çınar'da seçim bürosunun açılışında konuştu. Açılışta önemli mesajlar veren Yapıcıoğlu, HDP’li vekillerin son zamanlarda, barajı geçememeleri durumunda bölgeyi kaosa sürükleyecekleri yönündeki konuşmalarını eleştirdi.

İlçe girişinde çok sayıda aracın katıldığı konvoyla karşılanan Yapıcıoğlu kendisine eşlik edenlerle birlikte Çınar ilçesinde şehir turu attı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa HÜDA PAR Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Tekdal ve çok sayıda partili de katıldı.

Burada konuşan Yapıcıoğlu, rahatsızlığıyla ilgili son zamanlarda basında yer alan haberlere açıklık getirdi. Basında abartıldığı kadar büyük bir rahatsızlığı olmadığını söyleyen Yapıcıoğlu, aynı gün bir televizyon programının canlı yayın konuğu olduğunu dile getirdi.  Sağlığının yerinde olduğunu belirten Yapıcıoğlu, halktan dua talep etti.

“Korktuğunuz başınıza gelecek”

Programlarının yoğun olması sürekli halkın içinde olup halkla temas halinde olmasının birilerini rahatsız ettiğini anlatan Yapıcıoğlu, "Bu birilerini korkutuyor. Buradan onlara söylüyorum korktuğunuz başınıza gelecek. Korkunuzun ecelinize faydası olmayacak. Evet korkun! Korkmanız gerekir. Korkmanız için çok sebep var çünkü artık kendi gündeminizi halkın gündemi gibi halka yutturamayacaksınız.” dedi.

“Diyarbakır’dan 3 milletvekili çıkaracak potansiyelimiz var”

Diyarbakır’dan 3 milletvekili çıkaracak potansiyellerinin olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, “Emin olunuz eğer 7 Nisan günü bağımsız aday veya partiler için listeleri vermenin son günü olmasaydı. Veya burada yarıştığımız diğer 2 siyasi parti kendi aday listelerini daha önce vermiş olsalardı biz Diyarbakır’da tek bir aday çıkarmakla yetinmeyecektik. Ama başvuru süresi bittiği ve onlar da başvuru süresinin son gününde listelerini verdiklerinden dolayı aday listelerinden haberdar olamadık. Bu nedenle Diyarbakır'da sadece ben müracaatta bulundum. Yoksa Allah’ın izniyle Diyarbakır’dan en az 2 belki de 3 milletvekili çıkaracak potansiyelimiz var elhamdülillah.” şeklinde konuştu.

AK Parti ve HDP’nin söylemlerini eleştiren Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti için destek istemesine tepki gösterdi.

“Onlar kıyameti ancak kendi başlarına koparır”

HDP'nin halk üzerinde korku oluşturacak söylemlerini de sert bir dille eleştiren Yapıcıoğlu, “Öbür taraftan birileri yine meydan dolaşıp, ‘biz barajı aşarsak ne ala barajın altında kalırsak kızılca kıyamet kopar’ diyor biz bu sözlerin yabancısı değiliz. Daha önce de biz her tarafı cehenneme çevirir sokakları caddeleri size dar ederiz diye çok söylemişlerdi. Bu sözlere aşinasınız değil mi? Mesela en son polislerin yetkisini arttıran iç güvenlik paketi diye bir yasa Mecliste görüşülüyordu.  Biliyorsunuz Mecliste oturma eylemi falan yaptılar. O yasanın çıkmasına biz de karşıydık. Kontrolsüz bir gücün polislere verilmesinin doğru olmadığını biz de düşünüyoruz. Fakat mesele o değil ne dediler  ‘Bu yasa çıkarsa kıyameti koparırız. Ve o yasa çıktı. O yetkiler verildi. Kıyamete şahit olan var mı? Gördünüz mü? Kıyametin ne zaman kopacağını sadece Allah bilir. Ama onların bahsettiği kıyamet başka bir şey. Onlar koparırsa koparırsa kendi başına koparır.” ifadelerini kullandı.

“Çizgimiz, düşüncemiz programımız ve kitlemiz barışın sulhun sükûnetin teminatıdır”

Diyarbakır merkezde, Silvan’da, Bismil, Kulp ve Lice’de olan vahşi manzaraların Çınar’da ve Çermik’te olmadığına işaret eden Yapıcıoğlu, “Sizce bunun sebebi ne olabilir? Çünkü Çınar’da Hür Dava Partisine çıkan destek bahsettiği diğer ilçelerden daha fazlaydı. Çünkü Diyarbakır ortalamasının 3 katı fazla destek aldık buradan. Bu gösteriyor çizgimiz, düşüncemiz programımız ve kitlemiz barışın sulhun sükûnetin teminatıdır. Bizim olduğumuz yerde hiç kimse hiç kimsenin başına kıyameti koparamaz kardeşlerim. Bunu herkes böyle bilsin.”şeklinde konuştu.

Programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ise halkı Hür Adaylara destek vermeye davet etti.

Kurdelenin kesilmesiyle seçim bürosunun açılışı yapıldı.

Yapıcıoğlu kendisini sevenlerin gönderdiği resimli posterleri imzaladıktan sonra buradan ayrılarak Bismil mitingi için hareket etti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler