Zerife Anne: Artık Bu Zulüm Son Bulsun

Zerife Anne: Artık Bu Zulüm Son Bulsun

İslami yaşantısından dolayı 22 yıldır cezaevinde bulunan mahkûmun annesi, tek başına hasta haliyle kaldığı evinde oğlunun eve dönmesini bekliyor.

DİYARBAKIR - İslami faaliyetlerinden dolayı 22 yıldır cezaevinde olan Şevket Aktaş’ın 84 yaşındaki annesi Zerife Aktaş, oğluna yapılan hukuksuzluğu İlke Haber Ajansına anlattı.

Oğlu Şevket Aktaş’ın (43) 1994 yılında yakalanarak cezaevine konulduğunu belirten Zerife Aktaş, oğlu henüz 21 yaşında iken polisler tarafından gözaltına alındığını, işkencede zorla imzalatılan belgeler neticesinde ceza aldığını söyledi. Son zamanlarda birçok dava için tahliye kararı verildiğini ancak oğlu gibi İslami davalardan yargılananların bundan faydalandırılmadığını dile getiren Aktaş, kendisinin yaşlı ve hasta başına tek başına yaşamak zorunda kaldığını ifade etti.

“Oğlum suçsuz yere 22 yıldır cezaevinde”
“Oğlumun cezaevine girmesinin tek sebebi İslami yaşantısı idi”diyen Zerife Aktaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:  “İslami yaşamak yasak mı? Polisler oğlumu yakalayıp gözaltına aldılar, işkence zoruyla kâğıt imzalattırdılar. Ardından oğlum mahkemeye çıkarılarak ağır cezalara çarptırıldı. 22 yıldır oğlum cezaevindedir. Daha 5 yılı daha var. Oğlum, namazını kılan, komşuların sevdiği güzel ahlaklı bir insandı.”

“Yaşlı halimle tek başıma evde kalıyorum”
Kendisinin yaşlı olduğunu ve tek başına kaldığını belirten Aktaş “Yaşlı halimle tek başıma evde kalıyorum. Bende hem kemik erimesi var hem de dizlerim tutmaz oldu. Ben bu halimle hep oğlumun yolunu bekliyorum, gözlerim yollardadır.” dedi.

Darbecilerin dahi bırakıldığına dikkat çeken Aktaş “Darbe yapanlar dahi bırakılıyor neden bizim çocuklarımız bırakılmıyor? Eskiden oğlum Diyarbakır’da idi, ziyaretine rahat gidip geliyorduk. Ama şimdi Erzurum’a göndermişler. Ben bu yaşlı, topal halimle nasıl oralara kadar gidip oğlumu göreceğim. Artık bu zulüm son bulsun. İslami davadan cezaevinde olan mahkûmlar da serbest bırakılsın“ şeklinde konuştu. (Veysi Demirci-İLKHA)







 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.