Zeytin ve badem fideleri daha çok satılıyor

Zeytin ve badem fideleri daha çok satılıyor

Adıyamanlı fide satıcısı Sait Özer, zeytin ve badem fidelerinin diğer ağaç türlerine göre daha fazla satıldığını ifade etti.

Birçok kişinin hobi olarak uğraştığı bağ ve bahçe kültürünün devam ettiği Adıyaman'da farklı türlerde ağaç ve bitki bahçelerde yetiştirilmekte. Bağ ve bahçeleri ile uğraşırken aynı zamanda ekonomik bir gelir elde etmek isteyen vatandaşlar ise daha çok zeytin ve badem yetiştiriciliği ile uğraşmaktadır.

Yıllardan beri fide satıcılığı yaptığını söyleyen Said Özer, "Fide çeşitlerimiz çoktur fakat Adıyaman'da en çok satılan zeytin ile bademdir. Bunun yanında elma, armut, kayısı, kiraz, şeftali, ceviz daha çok satılan türler arasındadır. Bunun yanında çam türlerinin de satışını yapmaktayız." dedi.

Ticari amaçlı ekim düşünen vatandaşların, özellikle ovada yaşayan vatandaşların badem ve zeytine rağbet ettiğini söyleyen Özer, "Ekonomik olarak gelir elde etmek isteyen vatandaşlar daha çok zeytin ve badem dikmektedirler. Ceviz ise daha çok dağ köylerimiz tarafından alınarak dikiliyor. Ekim ayında başlayan fide dikme işlemi mart ayına kadar devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Fide satışlarından memnun olduğunu dile getiren Özer, fiyatlarda geçen seneye göre bir değişiklik olmadığını ifade ederek şöyle devam etti: "Fiyatlar uygundur. Bu sene biraz fıstıkta kıpırdama oldu. Bu sene fıstığa da oldukça rağbet var. Bu tür ürünler Adıyaman'da güzel gitmektedir. Adıyaman'dan bu anlamda güzel bir gelişme var."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.