"Zina yapanlar cezasız kalamamalıdır"

"Zina yapanlar cezasız kalamamalıdır"

​Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB sürecinde ‘zina’ konusunda yanlış yapıldığı açıklamasını değerlendiren İttihadul Ulema üyesi Molla Abdurrahman Özekinci, zina yapanların cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği sürecinde 'zina' konusunda da yanlış yapıldığını açıklamış ve "zina konusunun yeniden ele alınmasının çok isabetli olacağının düşüncesindeyim" diyerek zinayla ilgili düzenlemesinin sinyalini vermişti.

Zinanın yasal düzenlemeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyelerinden Molla Abdurrahman Özekinci, zina yapanların cezasız kalmaması gerektiğini belitti.

Zina yapanların ister rızaları olsun ister olmasın bunun cezasız kalmaması gerektiğini söyleyen Özekinci, zinanın serbest olması toplumun başına gelecek en büyük felaket olduğunu ifade etti.  

Özekinci, “Türkiye Avrupa Birliği’ne girmesi için zinayı serbest bıraktılar. İslami ve insanı olarak çok kötü oldu. Allah’ın haram kıldığı ve toplumun bir kısmının müptela olduğu bir şeyin serbest bırakılması büyük bir günah ve vebaldir. O toplumun başına gelecek en büyük felakettir. Zina cezasız olmamalıdır. Zina yapan kişi bekâr ise ve cinsi münasebete girmişse 100 değnek vurulması lazım.” dedi.

Zina yapan kişiye hayat hakkı tanınmaması gerektiğini belirten Özekinci, “Nikâhlı kişi bu fiilli yapmış ise cezası recmdir. Ona hayat hakkı tanımamaktır. Suçlar, cezalar uygulandığı zaman azalıyor. Zina tekrar kanunlarla suç kabul edilmesi gerekir. Avrupa Birliği kabul etmiyorsa önemli değil, zaten Avrupa insanlıktan çıktığı için bu haldedir. Müslüman toplumda zinanın kabul edilmesi kesinlikle kabul edilecek bir durum değildir.” ifadelerini kullandı.

“Zina yapanlar ister rızaları olsun ister olmasın, cezasız kalmamladır.” diyen Özekinci, şunları söyledi: “Nesillerin dejenere olması ve ahlaki çöküntü bu haramlardan kaynaklanıyor. Cezalar uygulandığı zaman suçlar azalır. Toplumun ishali ve sağlıklı bir gençliğin meydana gelmesi için zinanın yasaklanması şarttır. Zinanın acilen tekrar suç kabul edilmesi gerekiyor.” (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.