Zindanlardaki kadın ve çocuklar için basın açıklaması

Zindanlardaki kadın ve çocuklar için basın açıklaması

Diyarbakır'da Suriye zindanlarında bulunan kadın ve çocuklara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır'da, Uluslararası Vicdan Hareketi tarafından, Suriye zindanlarında bulunan kadın ve çocuklara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman Camisi önünde yapılan basın açıklamasıyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Baskın, Suriye zindanlarında kalan 7 binden fazla insanın kurtulmaları için 81 ilde basın açıklaması yaptıklarını belirtti.

Zindandaki insanların tutukluluklarının sona ermesi için Türkiye'nin her tarafında basın açıklaması yaptıklarını belirten Baskın, "Yaklaşık 8 yıldır Suriye'de bir iç savaş var ve bu savaştan dolayı orada 7 binden fazla insanımız çocuğumuz, gencimiz, zindanlarda kalıyor. Bu zindandakilerin tutukluluklarının sona ermesi için Türkiye'nin her tarafında, 81 vilayette Cuma namazı çıkışında basın açıklaması yaptık ve çok güzel bir katılım da oldu." dedi.

Yaptıkları basın açıklamasının Diyarbakır'dan bir ses mahiyetinde olduğunu ifade eden Baskın, "İnşallah buradan bir ses veririz, basın açıklamasından dolayı Suriye'deki kardeşlerimiz kurtulurlar. Çünkü namusları, izzetleri, şerefleri gitmiş. Her gün orada binlerce kardeşimiz ölüyor." şeklinde konuştu.

Baskın, son olarak, "Tüm dünya sessiz, Birleşmiş Milletler, İslam Konferansı Örgütleri, İslam İşbirliği ses çıkarmıyor. Burada yapacağımız bir basın açıklamasıyla oradaki kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşacağını inanıyoruz. Yaptığımız basın açıklaması, çocukların, bayanların kurtulması içindi." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler