Zinde Gençlik’ten ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ kapsamında hadis yarışması foto

Zinde Gençlik’ten ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ kapsamında hadis yarışması foto

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ kapsamında dünya geneli hadis yarışması düzenleyecek.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ kapsamında dünya geneli, umre ödüllü hadis yarışması düzenleyecek. Yarışma 3 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak.

Yarışma hakkında bilgi veren Ufka Yolculuk basın danışmanı Onur Ocaktan, yarışmanın her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olmak amacıyla yapıldığını söyledi. Yarışmanın bu sene 4’üncüsünü düzenleyeceklerini söyleyen Ocaktan, bu yarışmanın Türkiye’deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu olduğunu belirtti.

Yarışma “Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitaptan yapılacak

Ocaktan, “Her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesinin amaçlandığı yarışma, bu yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından "İmam Nevevi’ninRiyazü's Salihin" eserinden yarışmaya özel derlenen “Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitaptan yapılacak. Belirlenen sınav yerlerinde sınava katılmak isteyenler  için başvuruların bittiğini ifade eden basın danışmanı Onur Ocaktan, “İnternet üzerinden "ufkayolculuk.com" sitesinden başvurular alınıyor, yarışmaya "online" olarak katılmak isteyenler  katılımcılar 29 Mart’a kadar başvurularını yapabilirler.” dedi.

Yarışmanın, Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise internet üzerinden İngilizce olarak yapılacağını kaydeden Ocaktan, yarışmaya 300 binden fazla kişinin katılması beklediklerini ifade etti.

Cezaevindekiler de sınava girebilecek

Cezaevinde olanların da sınava girebileceğini söyleyen Ocaktan şöyle konuştu: “Türkiye geneli yüzlerce cezaevinde de aynı gün, aynı saat ve aynı anda binlerce gönüllü gözetmen nezaretinde yarışmamız merkezi sistemle düzenlenmektedir. Yarışma öncesinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla resmi izin yazıları kurumlara gönderiliyor. Kesin kayıt sayısına göre yarışma kitaplarımız Zinde Gençlik tarafından ücretsiz dağıtılıyor. İçlerinden bu zamana kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki onlarca hükümlü dereceye girerek umre ödülü, çeşitli para ödülü kazandı. Hatta bazı illerimizde il birincisi dahi cezaevinden çıktı. Hükümlülere yarışma şansı verilmek istenmesinin amacı, vakitlerini Allah’ın rızasına uygun ve verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak, okuma alışkanlarını geliştirmek, inanç esasları ve siyer-i nebi, hadis gibi konularda bilgilerini arttırmak ve onları topluma kazandırmaktır. Rehabilitasyon da diyebiliriz.”

Online kategoriler hakkında da bilgiler veren Ocaktan, “Online olarak E ve F Kategorileri var. E Kategorisindeki yarışmacılar Türkçe dilinde Dünya genelinde internet üzerinden yarışacaklardır. Bu kategoride yaş sınırı bulunmamaktadır ayrıca kitabın tamamından sorumludurlar.  F Kategorisindeki yarışmacılar İngilizce dilinde Dünya Genelinde internet üzerinden yarışacaklardır. Bu kategoriden yarışmak isteyenler yayına başlayan en.ufkayolculuk.com İngilizce web adresinden gerekli bilgilere ulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

Sınav tarihi: 3 Nisan 2016 Pazar

Kayıtların normalde 21 Şubat’ta bittiğini E ve F Kategorilerinde internetten yarışacak olanlar için ise 29 Mart’a kadar devam edeceğini kaydeden Ocaktan, sınavın 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00’da tüm Türkiye ve KKTC genelinde gerçekleşeceğini söyledi.

“En büyük ödül Allah rızasını almak”

Ocaktan yarışman ödülleri hakkında ise şöyle dedi: “Yarışmaya hazırlanan tüm herkese en büyük ödül inşallah Allah’ın rızasını almaları olur. Her kategoride Türkiye çapında dereceye girenlere Umre ödülü veriliyor. Geçen sene düzenlemiş olduğumuz yarışmada, toplam 16 kişiye Umre ödülü verildi. Tüm Türkiye genelinde illerin verdiği umre ödüllerini de dâhil edersek 100’e yakın umre ödülü verilmektedir.  

Yarışmacılar, Merkezi ve il-ilçe bazındaki ödüllerini ufkayolculuk.com/merkezi-oduller/ sayfamızdan öğrenebilirler. A, B, C, D kategorileri için birincilere 2 adet umre ve 2 bin 500 lira, ikincilere 1 adet umre ve bin 500 lira üçüncülere 1 adet umre ve 500 lira, 4’üncü 10’uncu arasındakilere ise elektronik cihaz verilecektir.”

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler