Zor şartlarda çalışarak oruç tutuyorlar

Zor şartlarda çalışarak oruç tutuyorlar

Ramazan ayının, en uzun ve sıcak yaz günlerine denk gelmesine rağmen, zor koşullar altında çalışan esnaf oruç tutuyor.

Ramazan’ın bu sene yaz ayının en uzun ve sıcak günlerine denk gelmesine rağmen zor şartlar altında çalışan demir doğrama, PVC, mobilyacı ve fırıncılar oruçlarını tutuyor.

Sıcakların 30 derecenin üzerinde seyrettiği yaz günlerinde oruç tutan esnaf, bir yandan dini görevlerini yerine getirirlerken diğer taraftan ise işlerinin hakkını vermeye çalışıyor.

Demir ve PVC ustası olan Behdir Ağdin, sıcaklık ve çalışmanın oruç tutmanın önünde engel olamayacağını ifade ederek şunları aktardı: “Evet Ramazan ayındayız. Çok şükür, yaz sıcaklıkları ve işin yoğunluğu demeden Allah’ın emrini yerine getiriyoruz. Kimse fırını, inşaatı veya bunlara benzer ağır işleri ya da sıcak ortamları bahane etmesin. Biz buna inanıyoruz ki Allah’ın yardımı her yerdedir. Ve her Müslümanadır.”

40 yaşındaki fırın ustası Miraç Çetinkaya ise şunları söyledi: “Diğer senelere göre gayet serin. Memnunuz. İnşallah sonuna kadar böyle gider. Bu serin havada oruç tutamayan başka zaman hiç tutamaz.”

Ocak ustası da şunları söyledi: “Bu sene diğer senelere göre biraz daha serin geçiyor. Çok şükür. İnşallah böyle devam eder.”

Mobilyacı Tevfik Ayhan, “Bu sene Ramazan ayı en uzun günlere denk geldi. Yaz sıcaklığı da eklenince zor gibi görünüyor. Çalışanlar oruç tuttuğu zaman Allah yardım ediyor. Çalışmak ya da sıcaklık Allah’ın emrinin önüne geçmemesi lazım. Allah oruç tutun demişse, bizlerin her koşulda tutmamız gerekmektedir. Allah, yar ve yardımcımız olsun.” dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler