“Zorunlu trafik sigortası kabul edilemeyecek kadar yükseldi”

“Zorunlu trafik sigortası kabul edilemeyecek kadar yükseldi”

Zorunlu trafik sigortasındaki yüzde 200’ü bulan zammın en çok taksicileri etkilediğini belirten Gaziantep Şoförler Odası Başkanı, zorunlu trafik sigortasının kabul edilemeyecek boyutlara yükseltildiğini söyledi.

Zorunlu trafik sigortalarına gelen zammın çoğu kesimi etkilediği gibi özellikle ticari taksi işletmelerini de etkilediğini belirten Gaziantep Şoförler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, sigorta zamlarından en çok taksici, minibüsçü ve kamyoncularrın etkilendiğini belirtti.

Poliçe yenilemek isteyen araç sahiplerinin bir önceki yıla göre yüzde 200’ü geçen bir oranda zammı görünce ne yapacağını şaşırdığını belirten Akdoğan, zorunlu trafik sigortalarına gelen zammın çoğu kesimi çileden çıkarttığını vurguladı.

Zorunlu trafik sigortasına yüzde 200’e yakın zam geldiğini hatırlatan Akdoğan, “Yeni yıl ile birlikte beklenen zamlardan birisi de trafik sigortalarına geldi.  Sigortalara yüzde 200 gibi bir zam gelmesi biz şoförleri olumsuz etkiledi. Trafik sigortası ile taksicilerin ve otobüsçülerin sırtına büyük bir kambur yüklendi.” dedi.

Zorunlu trafik sigortalarındaki ani artışların yabancı sigorta şirketlerinden kaynaklı olduğunu söyleyen Akdoğan, “Zorunlu trafik sigortası kabul edilemeyecek kadar artış gösterdi. Bize göre bu artışların sebebi yabancı sigorta şirketleridir. Hükümetin bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Sigorta şirketleri hükümeti suçluyor, hükümet ise sigorta şirketlerinin üzerine atıyor. Olan vatandaşa oluyor.” şeklinde konuştu.

Akdoğan, “Taksici, minibüsçü ve kamyoncu esnaflarımız ile tüm araç sahipleri zorunlu trafik sigortalarından rahatsız durumdalar. Esnafımız zor günler geçiriyor. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

Zorunlu trafik sigortasındaki yüzde 200’ü bulan zammı Türkiye Şoförler Odası Federasyonu olarak Bakanlığa taşıdıklarını belirten Akdoğan, bu sorunun çözülmesi için gerekli bütün adımları atacaklarını da sözlerine ekledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.